Spagettitacos med köttbullar

Ikväll så var det min tur att laga middag för hela familjen, så jag valde att laga spagettitacos! En riktigt enkel, snabb och supergod måltid! 
 
Ingridienser för fyra personer:
♥ 500g köttfärs
♥ en halv deciliter ströbröd
♥ en deciliter mjölk
♥ ett ägg
♥ en stor gul lök
♥ salt och peppar
♥ fyra vitlöksklyftor
♥ en grönsakrbuljongkub
♥ en näve färsk basilika
♥ en burk krossade tomater
♥ 400g spagetti 
♥ 12 tacoskal
 
Utförande:
Lägg ströbröd i mjölken och låt suga upp i 10 minuter. Förhetta sedan ugnen till 125°. Hacka undertiden löken fint och en fjärdedel av löken med köttfärs, salt, peppar, ägg och det färdigsvällda ströbrödet och blanda till en smet. Rulla till små köttbullar och stek i olivolja på medelvärme tills de är genomstekta (ca 5 minuter). Under tiden så kokar du saltat vatten i en stor kastrull. Koka spagetti och ställ in tacoskalen i ugnen och ta ut dem igen tio minuter senare. Stek resten av löken och vitlök i olivolja tills de har mjuknat, då häller du i krossade tomater, hackad basilika och buljongkub som du har spätt ut med vatten, låt puttra i ungefär tio minuter. När spagettin är al dente så häller du av vattnet och blandar ner den i såsen, fortsätt koka i några minuter tills spagettin är rätt konsistens och lägg i en serveringsskål med köttbullarna över. Ställ fram tacoskalen och sen så är det bara att fylla dem med pastan och hugga in!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback