Promenader

Vad är nyckeln till frihet? Vardagsmotion! Jag kom precis hem från hundpromenad nummer två! Totalt så blev det en mil idag.
Att gå ar många fördelar, inte nog med att det är ett enkelt sätt att komma iform utan det är positivt på flera andra sätt.
Minskar risken för #1 dödsorsaken i Sverige.
I Sverie så är den vanligaste dödsorsaken hjärt och kärlsjukdomar. Folk som hår har mindre strokes och hjärtattacker och det nyttiga HDL kolesterolet höjs. Det är ett kolesterol som tar det onyttiga LDL kolesterolet ut ur kroppen.

Minskar risken till diabetes
Endast 30 minuters daglig promenad om dagen gör dina muskler mer känsliga för insulin. Vad söm händer när man får diabetes är att cellerna är uttröttade och inte längre reagerar på insulinet längre. Promenader motverkar alltså detta.

Håller dig igång
En promenad på morgonen innan du sätter igång med din dag får dig att vara mer koncentrerad och göra bättre ifrån dig då syre upptaget till hjärnan sätter igång.

Bränner fett
Låg aktivitets träning bränner faktiskt mer fett än vad en hård fysisk aktivitet gör, hård fysisk aktivitet bränner kolhydrater. Däremot så kommer det inte spela någon roll för din vikt om du går eller gör någon annan aktivitet då det är det slutgiltiga kaloriintaget som förändrar sin vikt. Men en promenad innan du har ätit frukost på morgonen kommer definitivt hjälpa dig som har problem med vikten.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback