vad man kan göra för att mensen ska bli lite mindre fruktansvärd.

Alla tjejer är med om denna hemska vecka varje månad, och vissa av oss har även det hemskt med PMS och värk veckan innan. 3% av befolkningen har även en sjukdom som kallas för PMDD som leder till depression och självmordstankar innan mensen. Men jag har samlat ihop lite tips som gör denna vecka lite mindre hemsk!

 

 

Ät rätt!

 

•Undvik skräpmat. Hur sugen du än är på skräpmat så är inte detta vad du ska äta för att må som bäst. Det kommer bara få dig att svälla upp mer, socker kommer att skjuta ditt blodsocker i taket och göra dig ännu mer lätt irriterad.

•No no till kaffe. Ledsen folks,men koffein ökar östrogen i kroppen vilket leder till rejäla humör svängningar och seriösa PMS besvär. Det gör även dina bröst mer ömma.

•Ladda upp med bra kolhydrater. Komplexa kolhydrater så som gröt, fullkornsprodukter och frukt får verken att lätta. De är fulla med vitamin E och B som hjälper mot depression. De innehåller även magnesium som får musklerna ätt släppa på trycket lite. Det finns även fullt med fiber i fullkornsprodukter som verkar på samma sätt som magnesiumet.

•Få igång levern. Levern jobbar med att inakrivera ditt östrogen för att sedan skicka ut det ur kroppen med ditt urin. Men om levern inte jobbar som den ska så stannar ditt östrogen i kroppen och ger dig stress och spänningar. Du kommer dessutom få mindre problem med acne. För att hjälpa levern så ska du äta mat som innehåller mycket B-vitamin. Det finns i broccoli och gröna bladgrönsaker, potatis, bönor, fisk, solrosfrön och kött.

 

 

Rör på dig.

 

Det kan kännas som om allt du vill göra är att ligga med en skål glass framför TV resten utav veckan, men det kan jag lova att det inte gör någon nytta! Du får själv känna var dina gränser är och hur mycket du kan utmana din kropp, alla är olika!

•Boxning. Många kvinnor älskar att ta ut lite ilska under denna tiden och säger att de känner sig mycket gladare efter att ha slagit på en boxboll i en timme.

•Yoga. Yoga går att göra i många olika svårighets grader, du kan göra lätta stretchingar och meditation till ett hårt träningspass där du böjer din kropp ut och in och balanserar på dina fingertoppar hälften av tiden. Yoga är min personliga favorit då de masserar de inre organen och släpper på spänningarna. Det hjälper även till med koncentrationen och minskar din PMS.

•Långa promenader och lätta joggingturer. Precis som med Yogan så masserar detta de inre organen vid magen och släpper spänningarna, på köpet så får du lite frisk luft!

 

Ladda upp förrådet!

 

•Byt ut tampongerna mot bindor. Hur äckligt det än känns med bindor så kommer tampongerna aldrig att vara det bästa alternativet. De förlänger din mens med upp till två dagar och gör mensvärken ännu värre än vad den var innan. Även ifall du väljer 100% bomulls tamponger så har du risk till att få TSS (toxic shock syndrome), it aint a pretty sight.

•Välj rätt bindor. Let's face it. Du lurar ingen med de bindorna som "luktar som en blomsteräng". Det är lika dumt som rökare som tror att ingen vet att de röker bara för att de sprayar parfym över hela sig. Dessa bindor är fulla med kemikalier och plaster som inte kommer göra något gott för dig. Ni har säkert hört om mens koppar? Jag har själv aldrig testat men jag vet att de får fantastiska omdömen! Det bästa märket ska vara DivaCup.

 

Värme!

Hitta en pojkvän, hundvalp eller en varm vatten flaska att mysa med, det kommer att få dig att känna dig mycket bättre! Lägg hundvalpen och vattanflaskan på magen och be din pojkvän att massera din rygg, aah!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback