Göttar mig

Jag har inte lagt så mycket tid på bloggen nu när jag har varit här i Frankrike, ledsen för det... Jag hoppas att jag kommer att ta tiden för att skriva lite inlägg kommande dagar men jag får helt enkelt se vad jag känner för! Det har varit en riktig slappe-semester hittills! Jag har släppt på dieten och äter bara allt som jag känner för, första dagen så överdrev jag och tryckte i mig allt onyttigt som jag kunde hitta. Belgiska våfflor med sylt, glass, choklad, osv. Detta slutade med två stora finnar i fejset och illamående. Dessutom så tyckte jag inte att det var speciellt gott. Igår och i förgår så tog jag det lite mer lugnt, jag har ätit mestadels nyttig mat med frukt, yoghurt och fullkornsbröd till frukost, lite riskakor med Brie till lunch och sen en middag på restaurang. Däremot så har jag hittat världens godaste chokladmuffins på frukost buffén, riktigt mycket kakao och inte så mycket socker, och hela kakao bitar i det!


Gissa vart jag är?

Kan ni gissa vart jag befinner mig just nu? På hotellrummet i Cannes!
Jag och min familj gick upp klockan tre i morse och begav oss till flygplatsen, sen så blev det åtta timmars resande innan vi kom fram till hotellet och kunde äta lite. Jag har ofta svårt att äta mycket när jag är vrål-hungrig, de gångerna som jag överäter är ofta inte när jag är hungrig, utan bara sugen. Jag beställde i alla fall ravioli med tomatsås och getost, var himmelskt gott! Men tyvärr så lämnade jag endel, men jag kommer inte hänga upp mig för det. Jag kommer trots allt att fylla på ordentligt med kalorier de dagarna som jag är här i Frankrike.


Hack squat

Jag cyklade till gymmet när jag hade ätit frukost och stannade där fram till tio över elva. Eftersom att mitt benpass i måndags gick åt skogen så gjorde jag ett andra försök idag. Jag spenderade all tid (70 min) i hack squat maskinen, jag var lite osäker på var knäböj faktiskt tar då alla säger olika. Enligt vissa är det rumpa, endel säger quads, andra säger hela kroppen. Och det är inte så konstigt att alla säger olika, då allas kroppar är olika! Så imorgon så märker jag definitivt var de tar på mig när träningsvärken kommer.
Efter passet så var det en riktig plåga att cykla hem, mina ben kändes som spaghetti!


Armar är inte bara för killar

på väg till gymmet så fick jag syn på min pojkvän och qhns vänner som stod och spelade fotboll, jag pratade lite med honom och kollade när de spela i en halvtimme. Jag åkte sedan vidare till gymmet och körde riktigt intensivt bicep och tricep. Herregud så trött jag var efteråt, trodde knappt att jag skulle klara av att lyfta vattenflaskan. Jag körde bicep- och tricep pulldown i kabelmaskinen och bicep curls. Inte så många övninger, men väldigt många set och reps!
 

Charlotte Perllis proteinbar

Lite tidigare idag så var jag inne i gymgrossistens affär för att införskaffa mig lite nytt proteinpulver och en extra shaker. De supertrevliga butiksbiträdena bjöd även på en proteinbar av Charlotte Perrellis nya kollektion. Bara jag som har missat att hon har blivit ett riktigt fitnessfreak? Hon har både skrivit böcker och har egna proteinpulver och tillskott. Baren kom dessutom i precis rätt tidpunkt, vi skulle äta lunch på IKEA så det blev bara lite ugnsbakade grönsaker där för min del. Jag blev lite besviken på baren, den var väldigt torr och jag kan inte fatta att sockerinnehållet inte var högre då den var väldigt söt.


Lätt frulle.

Jag vaknade vid åtta och gick upp och började städa. Efter en resa så blir alltid mitt rum väldigt stökigt, fullt med kläder överallt och massvis av smutstvätt som måste fixas. I vanliga fall så äter jag alltid frukost direkt när jag vaknar, men jag kände inte alls för det i morse. Men när min bror och pappa vaknade så stoppade jag ändå i mig lite, mat är trots allt väldigt viktigt för oss. Det blev tre äggvitor, två riskakor med jordnötssmör och choklad- och havredryck.


Två år

Jag och min pojkvän har idag varit tillsammans i två år, eller två år och två timmar för att vara mer exakt. Det är ändå ganska imponerande tycker jag, de flesta som har varit tillsammans så länge är redan gifta och har barn, haha! I framtiden så kommer jag ock älsklingen självklart också att göra det, men det dröjer åtminstone tio år fram till dess.
Efter gymmet så bäddade T ner mig i sängen och där somnade vi, när jag vaknade igen vid tre så låg det en lapp vid sidan om mig där det stod att han var och handla. Jag gick upp och hörde något från köket, och så hittar jag pojkvännen vid spisen och står och lagar lunch till mig! Sånt gör mig verkligen glad, små gester som visar att man bryr sig. Han lagade potatis med ägg och keso, så gott!


Skadad av knäböj

Jag vaknade vid halv åtta hemma hos pojkvännen, vi låg och prata till klockan tio innan vi orkade gå upp och äta frukost. Eftersom att vi inte gick och la oss för ens vid tolv igår så var jag väldigt trött ( tolv är normalt för de flesta, men jag är van vid att sova vid tio..) Vi åkte till gymmet, och jag bara visste att det skulle gå åt skogen. Jag gick direkt för att göra knäböj, och körde på som vanligt. Men eftersom att jag inte hade någon energi så tänkte jag inte på tekniken och skadade ryggen. Detta gjorde att jag bara gjorde knäböj och benpress innan jag gick hem (dock ganska många sett av övningarna.)
Jag har verkligen lärt mig av mina misstag nu och kommer antagligen aldrig att få såhär ont i ryggen igen, jag ska göra ett inlägg senare om hur man undviker skador i knäböj.
Jag har tur som har en sån fin pojkvän, enda sen vi kom hem så har han fixat mat till mig, tagit fram rena kläder och burit mig till sängen!


Första gymdagen på nästan två veckor.

Första gången på gymmet idag efter en och en halv vecka. Känns fab måste jag säga, jag kämpade på riktigt hårt i en och en halv timme med många set och reps. Jag gick dit med pojkvännen men väl där så träffade min pojkvän sin kompis och de körde lite all-round träning tillsammans medan jag körde övre rygg och axlar. Det blev de klassiska övningarna. Latsdrag (både stående och vanliga), rodd, axelpress, osv. Känndes aldeles underbart, jag kommer antagligen aldrig att sluta gymma, jag blir så glad utav det! 
Nu fram mot kvällen så sitter jag i pojkvännens soffa och mumsar på nötter och tranbär tillsammans med min chokladdryck. Perfekt avslut!
 

bra dag

Har varit en riktigt bra dag idag. Först så vaknade jag bredvid min pojkvän och vi låg bara och prata tills jag hade vaknat till lite. Jag gick då upp och åt en superfrukost av havregrynsgröt, havregurt och massa jordnötsmör. Jag cyklade ut till Nova och köpte dundersnygga brallor, har letat efter sådana hur länge som helst! Kostade 399 på Carlings  för er som är intresserade. 
Jag och pojkvännen åkte sen till gymmet och där körde jag rygg och axlar i 90 minuter, känner verkligen att träningsvärken kommer krypande nu.. 
 
399:- på Carlings!
 
 

Gör proteinshaken lite godare.

Ett riktigt hett tips som jag testade idag för att få proteinet att smaka lite bättre. När jag först hörde det igår så tyckte jag att det verkligen lät hemskt. Men efter det så tänkte jag "challenge accepted!". Blanda helt enkelt i lite äggvitor i shaken. Det låter verkligen hemskt, men konsistensen blir så god! Och dessutom så är det mycket protein.


Påverkas av de senaste två veckorna.

Midsommar firades ute i vår sommarstuga med familj och vänner. Det blev fullt med mat, ägg, sallad, paj, sill, allt! På morgonen innan gästerna kom så bakade jag även cupcakes, tårta och två smulpajer. Min kost och träning har verkligen inte varit på topp de senaste två veckorna. Det syns inte så jätte mycket på min kropp, jag är bara lite mer uppsvälld än vanligt. Men däremot så märker jag det mycket på min energi, jag vill bara sova hela tiden och blir irriterad mycket lättare. Min hud gör också uppror och det börjar gå tillbaka till hur det var på mellanstadiet, fullt med finnar! Men idag så börjar jag ta tag i kost och träning igen, till frukost så åt jag två äggvitor och ett litet paket keso med bär. Egentligen så ville jag ha i mig lite mer, men min mage var fortfarande full ifrån gårdagen.


Flygningen

När planet först lyfte så regnade det för fullt i Bryssel. Detta gjorde så att när vi väl var uppe i luften så fanns det oerhört mycket turbulens och även jag som är världens vanaste flygresenär spände åt bältet lite extra och bad en bön för mig själv. Men så fort vi kom över gränsen till Tyskland så var ovädret borta och flygplanet slutade med cirkuskonsterna. Istället så öppnades ett stort solsken upp medan vi flöt över de vita molnen.


Den sista måltiden

Om en timme så kör pappa P mig till flygplatsen, planet går två timmar senare och under de två timmarna så ska jag försöka hitta lite smink och grejer på flygplatsen. Jag tog mig en liten snabb lunch nu gör att se till att "majken-maten" är slut innan jag åber så att den inte bara står och skräpar i deras skafferi. Det blev ungefär två deciliter keso och min supermumsiga chokladdryck. Är riktigt sugen på gurka, haha konstigt sug, men jag såg till att tömma kylen på det igår.


Hejdå till systrarna

När min lillasyster var klar med skolan så åkte vi till bowlinghallen och tävlade lite nu sista kvällen. Pappa vann, fan.. Har märkt det nu under denna veckan att min tävlingsinstingt kommer nig från honom. Man ska alltid veta så mycket som möjligt, göra så mycket som möjligt och ha upplevt så mycket som möjligt.

Efter bowlingen så åkte vi hem till Alexs mamma och lämnade henne, alltid lika jobbigt att säga hejdå till varandra och veta att man inte kommer ses på över ett år igen, men jag tänker på alla de roliga stunderna som vi har haft och hur lyckligt lottad jag är som har en så fin syster. Nu framåt kvällen så kom min storasyster och hennes pojkvän också och sa hejdå.


Regn i parken.

Vid tio så åkte jag och pappa till botaniska trädgården här i Meise. En gigantisk park verkligen! Skulle ta oss flera timmar att hå igenom hela parken. Eftersom att belgarna inte har ledigt än så var vi nästan helt ensamma där, de enda som vi stötte på var ett par pensionärer och en man som klippte gräset. I denna park så bodde faktiskt Belgiens kung för många år sedan, vi gick in i borgen och kollade på lite utställningar. När vi kom ut igen så spöregnade det! Vi väntade och hoppades på att regnet skulle avta, men inget hände, så vi tog av oss skorna och gick till bilen istället, säkert två kilometer i spöregn! Men för mig så gör det inte så mycket, mitt favoritväder.


Drunknar i svett.

Jag låg i sängen och kollade olika sociala medier. Jag har varit extremt trött hela dagen, och kommit på en massa ursäkter för varför jag inte ska röra lite på mig. Jag hade ont i magen och ville egentligen bara ligga i sängen och värma mig. Men jag tog mig i kragen och bytte om till träningskläder och satte igång med det jobbigaste passet på länge! Det blev ett riktigt jobbigt HIIT pass på över en timme med fokus på ben. Mina ben värkte och kändes som spaghetti efteråt, svetten rann från alla kroppsdelar (har aldrig svettats så mycket!) och pulsen var hög genom hela passet. Jag tänkte filma, men minnet på mobilen tog slut, så jag gör det när jag kommer hem istället, om jag vågar mig på detta pass igen dvs...


Klädd i en katt.

Det har varit väldigt varmt väder hela dagen här i Meise, så jag och pappa har hållit oss ganska mycket inomhus. Däremot så har jag invigt min nya bikini som jag fick i födelsedagspresent. Jag älskar den verkligen, jag ska försöka att ha saker i min garderob som jag verkligen ÄLSKAR. Just nu så är jag uppe i fyra plagg, mina Nike Air, bikinin, min gula klänning och min Homiés mössa.
När jag låg ute i trädgården och solade med katten så kom pappa Ps självgående gräsklippare och körde rakt över mina hörlurar. Jag hämnades genom att kasta en vattenflaska på den. Då stannade den och började köra runt i cirklar och göra konstiga ljud.


Kakaodrycken som motverkar grått hår och diabetes.

Många tror att kakao är onyttigt, men faktiskt så är det tvärt om! Kakao är en av de nyttigaste kryddorna. I kakao finns fullt med nyttiga ämnen, men det som lyfts fram mest är att det finns en mycket hög halt av flavonoler i kakao. Flavonoler har en antioxidativ effekt i kroppen, vilket betyder att de motverkar fria radikaler. Fria radikaler är de som gör så att vissa får grått hår tidigt, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, osv. Fria radikaler har även underskott på elektroner, vilket leder till att kroppen försuras. 
Kakao gör även så att blodkärlen vidgas så att vi får ett hälsosammare blodtryck och mindre risk för blodproppar. 

Kakao kan du få i dig på ett nyttigt sätt genom bland annat mörk choklad, jättegott att lägga på gröten eller låta smälta på mackan. Men min personliga favorit är denna drycken. Jag testade den faktiskt för förta gången för bara någon dag sedan, och sen dess så har jag varit fast!

Blanda ungefär två matskedar kakao med en matsked kanel i en kopp, du kan variera mängden efter hur stark smak du vill ha. Kanel är också väldigt bra för oss, men mer om det en annan gång. Häll i ungefär en halv deciliter fiberhavregryn och fyll resten av koppen med hasselnötsmjölk (så gott!). Blanda lite snabbt och ställ in i micron i 1-2 minuter. 
Jag älskar verkligen denna drycken, så mättande också med havregrynen i bottnen. 

 

 

 
 

Lever farligt.

Fram mot kvällen så åkte jag och pappa P till mataffären och handlade lite mat inför de kommande dagarna här. Eftersom att Belgien är ett land sär väldigt få pratar engelska (vilket är konstigt då Bryssel är Europas huvudstad...) så skrivs allt på franska. Att hitta det man vill ha kan vara lite klurigt och man lever nästan lika farligt som Chuck Norris i mataffärerna. Men med mig fick jag en mjukost som smakar precis som kvarg och har samma näringsinnehåll som kvarg, så jag antar att det är kvarg. Lite risky för mig som är känslig mot laktos, men eftersom att jag snart ska lägga mig så gör det inte så mycket.

Att äta kvarg helt naturligt kan vara ganska tråkigt, nästan äckligt faktiskt. Jag gillar att blanda det med proleinpulver och skivad frukt, nötter eller honung. Idag så tog jag färska hallon, nötter och russin, så gott!


I huvudstaden.

Idag så gjorde jag och pappsen lite turistgrejor för ovanlighetens skull. Vi åkte till Atomium vid tolvtiden och efter det in till Bryssels centrum. Trots att jag är i Belgien var år, och pappa P bor en fem minuters bilfärd ifrån bryssel, så är detta bara andra gången jag är där. Detta för att pappa P HATAR valoner (de som bor i södra delen av Belgien). I Bryssel så är det hälften valoner och hälften flamländare, och att höra valonernas franska går verkligen min pappa på nerverna.


Lite bättre.

Jag gjorde ett nytt försök i morse och gav mig ut på en löprunda. Förra gången så sprang jag ju helt fel och hamnade i en liten by 10km bort, hmm.. Idag så fick det i alla fall lite bättre och jag behövde "bara" ringa pappa P två gånger för att hitta hem. Rundan slutade på ungefär 6-7km i lite snabbare tempo än vanligt.


Stretching.

Har haft det supermysigt hemma idag med mina systrar och min pappa. Vi lekte i trädgården när det fortfarande var sol ute och jag lärde min lillasyster lite yoga övningar. Själv så stretchade jag mest och var avundsjuk på min syster. Hon är född med väldigt viga lemmar, så trots att hon aldrig stretchar så han hon gå ner i både splitt och spagat utan någon smärta. Dör mig är det tvärt om. Jag har väldigt oproportionerlig kropp med ojämna höfter, långa ben och S-formad rygg. Detta har gjort att det är väldigt svårt för mig att bli såpass vig som jag är idag. Jag fick en fråga om detta för ett tag sedan, hur lång tid det har tagit för mig att bli vig. Eftersom att min kropp är så oproportionerlig så har det tagit väldigt lång tid, jag har stretchat lite lätt var dag i ungefär tre år, och jag är fortfarande inte "super vig". Men för de allra flesta så får det mycket snabbare, tre månader eller så är normalt för att kunna gå ner i splitt och andra skojigheter om man stretchar varje dag.

Men kom ihåg att aldrig överstretcha! Ofta så händer det att man bara har några centimeter kvar för att kunna nå tårna till huvudet eller komma ner i spagaten, och trycker ner sig den sista biten. För mig så har det slutat med att jag har sträckt en muskel och fått börja om på nytt.


Middagsgäster

Igår så lagade jag, pappa och mina systrar middag tillsammans efter shoppingen. Det blev en supergod pastasallad med grönsaker, ost och annat smarrit. Nu när jag är här så är jag inte så noggrann med att äta nyttigt utan fokuserar mer på min familj och vad jag känner för att göra. Min pappas flickvän Veerle och min styvsyster Britt kom sen och åt med oss. Det var verkligen kul att träffa dem igen, eftersom att de inte är min biologiska familj så träffar jag inte dem så mycket, men åtminstone en kväll om året måste det ju vara!


Shopping i Antwerpen.

Stora shoppingdagen idag, vi lämnade huset klockan elva och åkte till min farbror Eric och kusinerna. Väl där så letade vi bland min farmor och gammelfarmors gamla smycken, där fanns verkligen några riktigt vackra grejor. Men det slutade med att jag fick med mig en ring och ett par guldörhängen. Efter det så begav vi oss in till Antwerpen för att shoppa. Jag fick med mig ganska många saker som har fattats i min rensade garderob, bland annat en klänning som är fin till vardags och en mössa till mina kalla öron. Men mitt absoluta favoritköp måste ändå vara Nike Air skorna, jag vill bara ha dem i sängen när jag sover och pussa dem hela natten lång så mycket jag gillar dem!


Lunch och strandpromenad

Eftersom att jag inte har något 3G nät här så blir det lite långsamt med bloggandet, så var inte arga!
Igår så hade jag verkligen en jättebra dag, efter löprundan så åkte jag, pappa P och opa (farfar) ut till kusten där opa bor för tillfället. Sär träffade vi en av hans flickvänner och gick till en strandresturang för att äta lunch. Det blev belgiska musslor för oss alla. I vanliga fall så äter inte jag skaldjur, men eftersom att det inte fanns något vegetariskt på menyn förutom pommes så tog jag det. Dessutom så har musslor varit min favorit-rätt ända sen jag var liten, så jag skämdes inte så mycket. Efter det så blev det en lång promenad på stranden med pappa, ungefär sex kilometer längst det fina vattnet.


Lite val langt...

 
 
Klockan nio i morse sa bestamde jag mig for att ge mig ut pa en loparrunda. Egentligen sa var det meningen att jag bara skulle ge mig ut i fyra kilometer eller sa, men sjalvklart sa spinger jag vilse... Jag sprang istallet mellan 10-12 kilometer (jag ar inte saker da jag inte hade nagon GPS, men det tog 70 minuter sa det borde vara den strackan). Men om det ar en sak som jag har lart mig ar det att man ska se saker fran den positiva sidan, jag tror inte att man kan bli lycklig om man bara gar omkring och grubblar over hur saker kunde varit battre, utan istallet sa ska man acceptera att saker ar som det ar. Dessutom sa fick jag se det otroliga naturen utanfor Bryssel. Pappa P berattade senare for mig att jag hade befunnit mig pa regionens hojdpunkt, vilket forklarar varfor jag kunde se bade Bryssel och Antwerpen darifran. Dessutom sa invigde jag idag tva fodelsedagspresenter, min superfina rosa sport BH som jag fick av alsklingen och varldens ballaste loparskor fran pappa O. De dar loparskorna ar nog den basta presenten nagonsin, sa snygga och samtidigt sa otroligt skona! De 10-12 km som jag sprang marktes knappt i dessa skorna! Det ar Nikes lunarglide 4.
 
 

S


Hemma hos Pappa P

Jag sitter just nu och vilar hemma i pappa P soffa, skont att antligen vara framme! Hela flygresan gick valdigt bra, men jag blir alltid lika besviken nar jag gar in pa Victorias Secrets affar pa Kastrup och ser att de varken har badklader eller underklader. jag ska ta och vila upp mig nu lite innan vi aker till min farbror Luc sa att jag inte behover ga och lagga mig allt for tidigt ikvall.
 
den godaste smoothien fran Joe and the Juice pa flygplatsen.
 

På väg

Jag sitter just nu på tåget på väg till Kastrup, pappa O lämnade av mig på stationen klockan åtta och tåget fick tio minuter senare. Om några timmar så befinner jag mig i Belgien med mina systrar och pappa P, känns skönt att komma dit igen efter så lång tid. I väskan så har jag med mig löparskor också, så att jag kan utforska den lilla staden som min pappa bor i någon eftermiddag!


Glutenmage

Såhär svällde min mage upp vid femtiden, ont gör det också! Jag visste först inte alls vad det var, trodde att det var en liten alien som hade bosatt sig där inne eller något. Men tillslut så kom jag på vad det var. Idag så har jag i princip inte ätit något annat än havregurt, i vanliga fall så brukar jag bara äta det som topping på gröten men idag så åt jag det direkt i en skål. Jag äter havregurt för att undvika laktos, men har helt och hållet glömt att det finns ganska mycket gluten i det!

Min stackars mage just nu.


Fullt upp

Även fast jag har gjort så mycket så har jag fortfarande mycket kvar. Dagen har varit fylld med skolavslutningar, ärenden på stan, packning och jag hat precis bli it klar med att rensa min bokhylla. Och nu är det bara att vänta, så fort pappa O kommer hem så ska vi flytta ut den gamla bokhyllan och ställa in den nya som jag fick igår.

Växlade pengar på stan också, imorgon så beger jag mig nämligen till Belgien för att vara med familjen.


Slut på grundskolan

Efter gymmet (som för övrigt gick dunderbra idag) så hoppade jag direkt in i duschen och tryckte i mig mat. Jag hoppade in i min klänning och sminkade mig så fort jag bara kunde, när jag var klar med allt så hoppade jag i skorna och var precis påväg ut genom dörren när jag kollar på klockan och inser att jag inte borde ha så bråttom. Jag sluta nämligen skolan idag klockan halv sju, som ni ser så hade jag missupfattat tiden lite och var påväg ut redan vid halv fem... Sista dagen efter tio års slit nu, känns både bra och dåligt. Bra för att man kommer att träffa så många nya människor som man har mer gemensamt med på gymnasiet, men synd för att man har så många bra minnen från mina två senaste år på Humfryskolan. Jag minns när jag först började där, jag trivdes inte speciellt bra på min förra skola och var väldigt nervös inför första dagen, jag har senare fått reda på att vissa trodde att de skulle bli mobbade av mig efter att ha sett mig för första gången eftersom att jag var så frammåt och livlig och "mobbaraktig", något som jag aldrig fattat då jag inte ens kan döda en mygga. Jag ska faktiskt vara konferencier idag, så jag måste vara där en timme tidigare för genrepet.
 

Grattis till mig

Jag vaknade i natt klockan ett och kunde inte somna om för ens vid tre igen, blir alltid så natten innan man fyller år.. Sen så vaknade jag igen vid tio i sju och hörde då hur familjen tassade omkring utanför min sovrumsdörr. När de kom in så låtsades jag att jag sov men jag vet inte om jag lurade dem då jag flinade som en dåre när de kom in. Enda sen dess har dagen varit fantastisk! Massor av mina fina vänner har ringt och sjungit och grattat mig och jag har fått jättefina presenter, dessutom så har moder natur bjudit på ett jättefint väder.


Nya sett

åh underbara benpass! Blir alltid så lycklig efter jag har kört dessa muskler, särskilt när man sitter nyduschad i soffan med mat och musklerna är alldeles utmattad i benen. Jag pratade med en av byggarna på gymmet och hon tipsade mig om att "bygga upp" vikterna, dvs att jag börjar lätt ett sett och sen så höjer jag för varje sett tills jag inte klarar det längre och då börjar jag sänka igen. Detta gör så att det blir väldigt många fler sett, men mina ben kändes verkligen som spaghetti efteråt, precis som det ska göra!
 
 

Avslutningsmiddag

Godkväll! Jag har precis kommit hem från en avslutningsmiddag. Det serverades massor av god mat, som tyvärr innehöll laktos, så ni kan gissa hur min mage ser ut just nu, haha! Men det var verkligen kul. En bra avslutning efter tio år i grundskolan och ett fint hejdå till alla mina jättefina vänner på Humfryskolan. Jag ska rusa iväg till gymmet nu innan de stänger, jag tränade ju varken i lördags eller söndags så nu känner jag verkligen för att ta igen!
 

Mueslin som gud gav till människan

Igår så var det egentligen menat att jag skulle laga egergi-bars till mig och mamma, me det gick ju som det gjorde... De höll sig inte fast och gick sönder hur lätt som helst. Men vi har fullt med ingridienser kvar så det är lugnt, blir fler försök! I detta misslyckandet sså kom ändå en positiv grej, jag hade skapat den godaste mueslin i världshistorien. Seriöst, igår var muslilådan full, och nu några timmar senare så finns bara hälften kvar. 
 
Ingridienser:
♥ 2,5 dl fiberhavregryn
♥ 1,5 dl mandelmjöl
♥ 1,5 dl hasselnötter (grovt hackade)
♥ 0,5 dl solrosfrön
♥ 0,5 dl kokosflingor
♥ 1 dl torkade aprikoser
♥ 0,5 dl dadlar
♥ 0,5 dl gojibär
♥ 1,5 dl jordnötssmör
♥ 1 dl agavesirap
♥ en nypa salt
♥ en nypa vaniljpulver
 
Utförande:
Sätt ugnen på 175 grader, lägg solrosfrön, kokosflingor, havregryn, mandelmjöl och haselnötter på en plåt och ställ in i ugnen när den är varm. Hacka aprikoserna och dallarna grovt och lägg i en bunkle tillsammans med gojibären. I en kastrull, lägg jordnötssmör, agavesirap, salt och vanilj. Ställ på låg värme tills den blir lite rinnig. Ta ut nötblandningen från ugnen och blanda med frukterna, häll över jordnötsmörsblandningen och blanda väl. Bre ut smeten på ett bakplåtspapper i en fyrkantig form, tryck på ordentligt så att den är hårt packad. Ställ in i kylen tills den svaland och voiala!
 
Nu kan det hända att du lyckas med att göra bars av detta. Då kan du antingen paketeraa dem och äta som baras, eller skära sönder till muesli.
 


Nyttiga pommes

Igår så testade jag på att göra hemmagjorda, nyttiga pommes. Jag har faktiskt aldrig gjort det innan, antagligen för att jag aldrig riktigt har varit en pommesmänniska. Men eftersom att vi hade tre kilo potatis i kylen så testade jag på, och nu är jag definitivt en pommesmänniska! Jag gjorde samma sak idag igen, och imorgon så blir det pommes, och samma efter det!

Jag gjorde helt enkelt så att jag skar tre potatisar i längor, jag skalar inte potatisarna utan bara sköljer av dem. Detta för att potatisskalet är fullt med fibrer som är bra för matsmältningen. Sen så häller jag över olivolja, salt och valfri krydda och stoppar in i ugnen på 200 grader tills de blivit gyllene.


Frozen yoghurt

Står i skrivandes stund på ICA och väntar på att mamma ska komma. Vi har varit iväg hela dagen och handlat födelsedagspresenter. Dock så hittade jag inget med den där "waow!" effekten, så jag spenderade mina pengar på fro-yo istället, nam!
Favoriten, naturell med hackade nötter, färska hallon och mango ♥


Nya avsnitt

Eftersom att pojkvännen var på bio igår så blev det ingen myskväll, så vi tar det idag istället! Nu när Let's dance är slut så blir det att leta upp en ny TV-serie också, än sålänge så har vi kollat sju avsnitt av How I Met Your Mother, börjar bli lite uttråkad men killen gillar det så jag är nöjd.


Ensam hemma

Familjen är iväg på Tosselilla och jag är ensam hemma, jag har egentligen inte gjort så mycket idag utan mest degat i solen och lekt i trädgården med vovven. Verkligen skönt att bara vila idag, men snart så kommer Märta så då blir det väll slut på det antar jag...


Skoskav

Efter skolan så kom jag hem, lagade lunch, gick ut med hunden och sen så låg jag bara och degade i sängen i en timme. Egentligen så kände jag för att ligga där hela dagen men jag tog mig i nacken och gick till gymmet istället. Eftyersom att det var så fint väder så powerwalkade jag till gymmet istället för att cykla. Jag kan konstatera att mina fötter har växt den senaste månaden, för några veckor sedan så satt mina skor som handen i handsken men nu så får jag skoskav efter bara tre kilometer. Jag får hoppas på att få nya skor i födelsedagspresent som passar. Det blev i alla fall ben idag med fokus på rumpa, så nice! Jag älskar verkligen benpassen, det är riktigt jobbigt och man känner bara för att skrika ibland, men så roligt det är!

Simmning

Klockan nio så var hela skolan samlad utanför högevalsbadet för att fylla i det sista i idrottskriterierna. Vi delade in oss i grupper om fem som skulle simma då alla inte ville bada tillsammans, lite synd tycker jag då vi alla känner varandra och om vi skulle badat tillsammans så skulle vi kunna simma mycket mer. Men jag som är en riktig fisk hoppade i direkt och simmade 250m ganska snabbt, vilket betydde mer tid för trampolindyk! För några år sedan så var jag en trogen simhoppare med fem lektioner i veckan och fingrar som hade vant sig vid att se ut som russin. Men det tog för mycket tid och jag var tvungen att sluta, men nu känner jag verkligen för att börja igen, så kul det var idag!
Jag tog inga bilder så jag publicerar en bild på en latmask istället.


10km

Åh endorfinerna sprutar! Tio kilometer är för första gången löpta och det kändes alldeles underbart. Dör bara några månader sedan så hoppades jag på att kunna springa fem kilometer fram till sommaren, men istället så klarar jag av det dubbla och kan checka av målet för hela året. När jag kom hem så var jag väldigt varm, jag är glad att jag inte sköt upp det mer än vad jag gjorde för då så skulle jag med största sannolikhet fått värmeslag och lägga mig på en åker fram tills någon kom och hämta mig. I alla fall så spola min bror av mig med vattenslangen, jag har nog aldrig gillat det innan.


Fågelunge

Solen sken och fåglarna kvittrade igår när vi satt o h åt middag. Fåglarna kvittrade väldigt mycket, lite väl mycket... Vi kollade ut i trädgården för att få en ledtråd om varför de sjunger så mycket just denna kvällen. Och där på gräsmattan så sitter katten, hunden och en skata samlade i en ring och kollar ner i marken. Mamma går fram och upptäcker att det är en liten fågelunge som ligger där och helt plötsligt så är det kalabalik. Vi springer omkring och jagar katten, hämtar stegar, kollar pulsen på fågeln och skriker. Tillslut så fick vi i alla fall upp fågeln i ett träd, för att förhindra att den trillar ner och slår sig igen så drar vi fram studsmattan och sätter den under trädet så att fågeln ska landa mjukt.
När jag gick ut i trädgården i morse så såg vi några fågelungar flyga omkring, känns skönt att ha räddat ett liv.


Mycket i huvudet.

Jag och pojkvännen stack till gymmet vid åtta tiden, och stannade där enda till stängningsdax, sist på gymmet alltså! Jag kände mig inte speciellt fokuserad idag, mina tankar var på helt andra ställen och jag var lite nervös. Jag ska träna mina axlar lite oftare så att jag får kontakt bättre med muskeln. Nästa gång jag är på gymmet så ska jag be en av muskelknuttarna att hjälpa mig så blir det säkert bra!


Mys på ängen

Efter skolan så kom pojkvännen hem till mig. Vi tog en filt och gick till ängen som ligger en bit från mig. Väl där så låg vi och solade hur länge som helst. Jag skulle kunna vara där hela dagen, men vid sex så började magarna kurra och vi begav oss hem. Nu ska vi till gymmet och pumpa axlar och armar, yeah!


Minnen från de senaste åren.

Idag så är sista dagen innan vi lämnar in våra skoldatorer inför avslutet av grundskolan. Därför så är jag fullt upptagen med att föra över bilder som har tagits de senaste två åren och jag kan säga att det är ganska många minnen som väcks nu när man går igenom dem. Man glömmer bort så mycket man faktiskt har gjort, så mycket lycka som man har fåttt vara med om i sitt liv och alla människor man träffat. Allt ifrån resor till att bli konfirmant och scout, träffa min familj och massvis av dagar på stranden. Sitta uppe hela natten och lyssna på regnet och endlösa dagar med min favoritkille, man älskar verkligen livet när man ser tillbaka.
Här är några av mina favoritbilder.

När man känner för att ge upp

Godmorgon vänner, idag är en sån dag som jag bara känner för att ge upp min hälsamma livsstil, träningen älskar jag fortfarande men maten börjar att gå mig på nerverna. Jag hade inte speciellt mycket god mat till frukost och kände egentligen för att bara ta fram lite kakor och glass och sätta mig och äta det istället. Men vissa dagar är så, och det är ok. Jag ska efter skolan åka och handla massvis av mumsig, nyttig mat så att jag kommer tillbaka till mina vanliga rutiner. Det gäller bara att tänka på varför man först började!
 
Om någon skulle ta mig hit just nu så skulle jag gå loss.

Lats och armar

När jag kom hem från skolan så var jag totalt utslagen och gick bara och la mig och sov direkt. Jag vaknade igen vid halv fem och cyklade till gymmet, körde lats och armar idag och det gick verkligen bra! Efter det så begav jag mig till min kompis för att hjälpa henne att baka. Hon är ansvarig för kakorna på balen på hennes skola och eftersom att jag inte ska på en bal så tar jag alla tillfällen i akt att hjälpa de andra!


Ben på schemat

God eftermiddag kompisar! Jag kom tillslut fram till Malmö, väl där så hittade jag dock ingenting så om jag vore pessimist så skulle jag säga att jag hade slösat bort tre timmar av mitt värdefulla liv. MEN nu är det så att jag inte är speciellt negativ av mig och tyckte att det var jättekul hela upplevelsen. Så länge man lär av sina misstag så är det bara bra, och på köpet så fick jag tag på ett nytt anteckningsblock och läste ungefär förtio sidor i min bok. 
 
Jag har precis kommit tillbaka från gymmet i alla fall och körde på dunderhårt idag. Kännde mig som en riktig muskelknutte, fram tills jag såg de riktiga muskelknuttarna det vill säga... På mitt förra gym så var de flesta ganska average, ungefär som mig, men på mitt nuvarande gym så finns det några riktiga hulkar! Det gillar jag väldigt mycket faktiskt, det är precis den motivationen som man behöver. Jag körde ben och rumpa idag och höjde mig i många övningar, nu ska det bli gott med middag.
 

Van tågressenär

Eftersom att det är måndag så har jag matte på Polhem, idag så fick jag gå tidigare däremot och tänkte "åh vad bra, då hinner jag åka till Malmö och leta efter tröjan jag vill ha". Jag sätter mig på perrongen och tar fram min bok och agerar som en van tågresenär, när tåget kommer så hoppar jag på och fortsätter med min bok. Efter tio minuter så kollar jag ut genom fönstret och känner inte igen mig, börjar det bli självklart vad jag har gjort? Jag hade alltså hoppat på fel tåg... Jag hoppade av i Landskrona och gick in i mataffären för att handla nödvändigheterna för tröstätning.


Middag och träning

Eftersom att min lillebror ska till Köpenhamn på utflykt imorgon så lagade jag pastasallad till middag så han kan ha med sig till matsäck imorgon. Pastasallad är verkligen perfekt utflyktsmat, lika gott kallt som varmt. Jag brukar alltid byta ut pastan mot någontlng med lite mer näring när jag lagar åt mig själv, så som matvete eller quinoa!
Till mig själv idag så lagade jag potatis med kikärtor, avocado och morot, perfekt uppladdning inför träningspasset.
Efter maten så cyklade jag till gymmet, eftersom att jag egentligen har vilodag idag så hade jag ingenting inplanerat. Så jag körde hela kroppen, med mycket kondition! Många reps och sets alltså med kort vila och lite lägre vikter än vanligt. 

Pessimist

Äntligen klar med upprensningen av alla kläder som jag har handlat, riktigt skönt att få det gjort måste jag säga! Jag, mamma och älsklingen var innan iväg på NOVA för att hitta lite grejor som jag kan fylla på med igen, och jag måste säga att det var svårt att hitta någonting. Antingen så har alla Lunds affärer blivit otroligt ofashionabla eller så har jag blivit väldigt mycket mer kräsen, jag skulle gissa på det sistnämnda... Helt otroligt asså att jag var inne i alla affärer på hela NOVA och hittade ändå ingenting. Samma visa var det igår, letade igenom hela satn utan någon tur. I alla fall så hittade jag ett basiclinne och en döball bikini idag som jag hoppas att jag får när jag fyller år om några dagar. För resterande grejor måste jag nog ta mig ner till Malmö i veckan för att få tag på, jag gissar att Zara och Weekday gillar mig lite mer än Lundaaffärerna. 

Regn

Åh det regnar i Lund! Personligen så älskar jag verkligen regn, det är utan tveka favoritvädret enligt mig. Självklart så går jag ut med kameran och tar bilder och hoppar studsmatta, haha!

Sorterar garderoben

Detta kommer jag spendera min helg på, skoj... NOT. Förstår inte riktigt hur jag kan få plats med så många grejor i min garderob,borde behövas en hel lägenhet för att fylla kan man tycka. Helgen ska spenderas med att packa ihop allt detta i flyttkartonger och sedan upp på vinden. Jag skulle såklart kunna sälja grejorna, men eftersom att mode går runt så sparar jag hellre grejorna så att mina barn kan använda det i framtiden. Trots att jag har så många kläder så är det många basic-plagg som jag sakner, till exempel så har jag inte en enda vanlig T-shirt.