Mueslin som gud gav till människan

Igår så var det egentligen menat att jag skulle laga egergi-bars till mig och mamma, me det gick ju som det gjorde... De höll sig inte fast och gick sönder hur lätt som helst. Men vi har fullt med ingridienser kvar så det är lugnt, blir fler försök! I detta misslyckandet sså kom ändå en positiv grej, jag hade skapat den godaste mueslin i världshistorien. Seriöst, igår var muslilådan full, och nu några timmar senare så finns bara hälften kvar. 
 
Ingridienser:
♥ 2,5 dl fiberhavregryn
♥ 1,5 dl mandelmjöl
♥ 1,5 dl hasselnötter (grovt hackade)
♥ 0,5 dl solrosfrön
♥ 0,5 dl kokosflingor
♥ 1 dl torkade aprikoser
♥ 0,5 dl dadlar
♥ 0,5 dl gojibär
♥ 1,5 dl jordnötssmör
♥ 1 dl agavesirap
♥ en nypa salt
♥ en nypa vaniljpulver
 
Utförande:
Sätt ugnen på 175 grader, lägg solrosfrön, kokosflingor, havregryn, mandelmjöl och haselnötter på en plåt och ställ in i ugnen när den är varm. Hacka aprikoserna och dallarna grovt och lägg i en bunkle tillsammans med gojibären. I en kastrull, lägg jordnötssmör, agavesirap, salt och vanilj. Ställ på låg värme tills den blir lite rinnig. Ta ut nötblandningen från ugnen och blanda med frukterna, häll över jordnötsmörsblandningen och blanda väl. Bre ut smeten på ett bakplåtspapper i en fyrkantig form, tryck på ordentligt så att den är hårt packad. Ställ in i kylen tills den svaland och voiala!
 
Nu kan det hända att du lyckas med att göra bars av detta. Då kan du antingen paketeraa dem och äta som baras, eller skära sönder till muesli.
 


Kommentarer
Marja - Baka Sockerfritt säger:

Inget ont som inte för något gott med sig ;) Lät som en mycket god musli!

2013-06-10 | 13:16:38
Bloggadress: http://bakasockerfritt.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback