Så håller du formen under utlandssemestern

Vad ska man äta på resan? Ofta finns det fullt med onyttiga alternativ och ett stort bord med kakor som kan vara svårt att stå emot. Många har olika åsikter om hur man ska äta när man reser, vissa tycker att man ska skita fullkomligi i vad man äter och trycka i sig all möjlig skit, men jag tycker att man ska utnyttja allt det hälsosamma som finns på buffen (som man ofta blundar för).
 
Tips för att hålla hälsan på semestern
 
Mat:
 
♥ Om ni har beställt frukost buffé på hotellet så kan det vara bra att ta en runda runt matsalen innan du börjar lasta på med mat på tallriken. Ignorera kakborden och leta efter saker som ägg, naturell yoghurt, nötter och frukter. 
 
♥ Om ni äter frukost på stan, eller någon resurang i närheten så behöver du inte välja croissanter med choklad och grädde till frukost. Utan kanske en omelett med grönsaker, en frukt sallad eller en god exotisk smothie(se bara till så att de inte har fyllt på med glass och socker i den). Om ni gillar att gå omkrin på stan och köpa mat på en marknad så är detta ett utmärkt tillfälle att testa några av landets specialitéer. När jag är i Italien så brukar jag gå och köpa en kopp kaffe och lite nyskördade fikon och grönsaker och sätta mig att äta på en bänk.
 
♥ Hur ser landets kost ut? När jag åker till ett land vid havet så brukar jag alltid sluta med att vara vegeterian i några dagar och äta skaldjur (dock så går stor del till mamma). På detta sättet så blir det mycket lättare att hålla sig hälsosam då det på i princip alla restutanger finns flera sallads alternativ med skaldjur och fisk. Om det finns helt vegetariskt så tar jag självklart det men ofta så finns inte det i alla länder. Nästan alla länder som jag har varit i har haft fullt med nyttiga alternativ, soppor sallader, osv. Med undantag USA kanske där det ibland kan vara svårt att hitta mat som inte är friterad.
 
Träning:
Många vill inte träna på sin semester, men det finns ändå många sätt som du kan hålla igång kroppen på!
 
♥ Promenader, ta låga promenader längst stranden, gå ut på en lång shoppingrunda eller utforska staden som du bor i. Ofta så kan man vara ute i flera timmar och gå utan att tänka på att man faktiskt gör lite fysisk aktivitet.
 
♥ Bada, alla älskar väll att bada? Undvik att ligga i solen och försöka få den brännan på stranden och hoppa istället i vattnet och ha lite kul! Ni känner säker igen den känslan från när man var barn och kom upp ur vattnet aldeles flåsande av uttröttning. Dessutom så får man en bättre bränna när man är i vattnet då solstrålarna relfekterar på kroppen, just sayin..
 
♥ Ta trapporna, varför ska man ta hissen bara för att det finns en? Detta är en typisk sak som många latar sig med när de är på semester, och det finns ingen anledning till att inte ta trapporna tycker jag, det tar lika snabbt när man ska vänta på andra hotell gäster som ska ta hissen med dig.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback