nötbollar

Igår så satt jag i en halvtimme och skalade nötter, jag är nog den snålaste människan i Lund som inte köper färdigskalade nötter utan köper billigare nötter som redan har skal, haha!
Men det var helt klart värt det, jag använde nötterna till ett nytt recept på små nötbollar som blir ett perfekt litet mellanmål.
 
Ingridienser till ca 25st:
♥ 50g jordnötssmör
♥ 50g carobsmör (kan bytas ut mot mer jordnötssmör)
♥ en tesked vanilj
♥ två teskedar kakao
♥ 1,5 skopa choklad protein (kanbytas ut mot en tesked kakao och en tesked sötning)
♥ lite vatten
♥ 10g gojibär (eller annan torkad frukt)
♥ 30g hasselnötter (eller någon annan nöt)
 
Utförande:
Lägg jordnötssmör, carobsmör, vanilj, kakao och proteinpulver i en matbredare och kör till en jämn smet. Häll sedan i lite vatten tills mixen släpper lite lätt från väggarna på matbredaren. Blanda i grovt hackade nötter och bär och blanda ordentligt. Vät dina händer och rulls smeten till små bollar. Ställ in i frysen i ungefär 30 minuter, done!

Kommentarer
kaffehörnan säger:

ser jättefina ut

2013-04-15 | 10:25:12
Bloggadress: http://www.kaffehornan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback