Spelar det någon roll vad man förbränner?

Ni har säkert alla hört att promenader är bättre för fettförbränningen än vad det är att löpa, och ja, detta är sant, men spelar det någon roll?
 
Många är väldigt förvirrade på denna punkten om fettförbränning, det är i princip detta som hela LCHF kosten går ut på, att ställa om kroppen så att den förbränner fett istället för kolhydrater. Men att kroppen förbränner fett istället för kolhydrater kommer inte att påverka vikten på något sätt. Många tror att när man säger fettförbränning så menar man att kroppen förbränner det fettet som ligger på magen, men så är det inte utan man förbränner det fettet som man har ätit under dagen. Så vad som påverkar ens vikt är energiunderskottet i dagens slut och inte VAD man förbränner. 
 
Kroppen förbränner energi i ordningen som lyder, först kolhydrater, fett och sist protein. Fett förbränner kroppen också i lågintensiva aktiviteter, såsom promenader och när man ligger i soffan. Så i praktiken så förbränner man mer fett när man sitter och degar framför en film än när man är på gymmet och pressar sig själv stenhårt. MEN man förbränner mycket mindre kalorier vilket gör att även fast man förbränner mer fett av en promenad så är det den högintensiva löpturen som kommer få bort gäddhänget och inte filmen. När du tränar på din maxpuls så förbränner kroppen i princip bara kolhydrater, därför så är det viktigt att du som tränar mycket hårt inte utesluter kolhydrater från din kost. Om du utför en fettförbrännande aktivitet så kommer du alltså gå ner i vikt långsammare än om du utför en kolhydratsförbrännande aktivitet då du bränner fler kalorier när du tränar högintensivt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback