Nya favoritövningen för rumpan.

Idag så drog jag med mig min kusin till gymmet, i ett halvår så har hon funderat på att börja, men har aldrig riktigt tagit tag i det, förrän idag!
Vet ni vad detta betyder? Att jag kommer att lägga upp mycket fler bilder på olika övningar!

Denna övningen är min nya favorit för rumpan. Fäst ankelbältet (finns på de flesta gym om du letar lite) och spänn fast i dragmaskinen. Börja med en lätt vikt.
Sparka bakåt med benet och håll uppe det en sekund innan du går ner igen. Du ska inte gå ner hela vägen, utan alltid ha benet åtminstone en decimeter upp i luften. Se till så att du känner det tydligt i rumpan (om du gör rätt så kommer du känna det även fast du inte har några vikter). Det är lätt att man lastar på med hur mycket vikter som helst, men gör inte det! För bara för att du tar mer vikter betyder inte att du blir starkare. Jag testade att lasta på så mycket som möjligt, och klarade 37kg. MEN, jag kände det tio gånger mer i rumpan när jag använde 18kg och utförde övningen 100% rätt. Så kom igår uttrycket "less is more".


Superwoman?

"Hej! Asså jag har märkt en sak när jag läst din blogg ett tag nu och det är att du verkar vara så sjukt ambitiös med allting. Asså typ lite för ambitiös som om du försöker vara en superwoman eller något. Du sliter på gymmet och din matkost är rätt strikt, sen ena dagen bara bestämmer du dig för att fixa hela ditt golv, sen går du upp 5 och pluggar matte har man ju sett tidigare. Asså jag menar jag är också 16 och jag hade aldrig pallat hålla på med sånt som du gör. Känns bara som du försöker ta för mycket ansvar och bli vuxen lite för snabbt. Jag menar en 16 åring ska ju leva livet till fullo nu och verkligen bara ha kul! Inte tänka på om man värmer huset med olja eller pellets? Eller vad säger du om detta? Skulle uppskatta att du tar upp denna kommentaren i ett inlägg och svarar!"
 

Haha, jo detta hör jag VÄLDIGT ofta, och det är sant, jag är väldigt överambitiös med allt som jag gör.
Jag har lärt mig att om man vill ha någonting så får man jobba för det, liksom de allra flesta vet. Men jag tror att skillnaden mellan mig och de flesta är att jag vill ha väldigt mycket. Om 20 år så ser jag mig själv som hjärnkirurg, fem år senare ser jag mig själv arbeta i ett fattigt land som läkare utan gränser, ytterliggare tio år senare ser jag mig själv som guvenör eller i någon annan hög politisk sits. 
Jag säger inte att det är vara fel på att vara "genomsnittlig", jag tycker att det är jättebra till och med! Men det är inte det jag vill vara, jag vill kunna göra en förändring i världen (till det bättre) och jag tror att höga betyg är första steget till det. 
Sen att jag hållet på med mycket annat (träning, mat, slipar golv rätt vad det är) är för det värsta jag vet är att "göra ingenting", om jag kollar på film t.ex. så är det bara för en social grej. Jag måste alltid vara sysselsatt på ett eller annat vis (ADHD varning?). Träning har jag alltid hållt på med, först så var jag stalltjej, sen så blev det simhopp, och nu gym! Varför? Jag vet inte riktigt, jag tror att stor del kan vara för att jag är så social och blir snabbt vän med många som jag tränar med, och då blir det automatiskt roligare. Med maten så är jag väldigt känslig, jag klarar inte gluten så bra, socker gör mig svimfärdig och jag mår illa av fet mat. För några år sedan brydde jag mig inte så mycket om maten, men då käkade jag också 30 tabletter om dagen för at kompensera...
 
 
 
 
Jag hoppas verkligen att du fär nöjd med mitt svar! Jag är glad att min personlighet skiner igenom i bloggen, precis det jag vill!
Men jag vill verkligen inte att ni ska uppfatta mig som någon "Superwoman" för det är jag inte (isåfall skulle jag ju haft en kappa).
Jag ska försöka ta med lite mer brister i bloggen, det är faktiskt sånt som gör en blogg verklig tycker jag.
Jag kan börja med att säga att jag är väldigt känslig, börjar gråta när jag ser döda flugor och sådant för att jag tycker synd om dem, som en gravid kvinna hela livet...

Lat hund.

Jag vaknade i morse och startade dagen med en promenad med vovven, egentligen så var det meningen att bli en 8 km powerwalk. Men efter tre kilometer så släpade jag hunden efter mig och han kände verkligen inte för att mer (och jag hade börjat bli ganska sugen på frukost för den delen...) Så jag sa till honom att han skulle få träffa kisemis om han följde med mig lite till, då vred han på huvudet och hade kraft för att gå den sista kilometern. När vi kom in igen så bara la han sig på golvet helt död. Är det inte meningen att hundar ska kunna gå över hela kontinenter? Det gulligaste var i alla fall när vi gick förbi bilmekanikern och han gick fram till en bil som liknade vår och tittade på den som "kan inte du köra mig hem?".
 
Gamal bild på min lille skrutt.
 

Hemmaklädd

Jag har bara haft en hemmadag idag och inte haft någon kontakt med omvärlden förutom under de 20 minuter som pojkvännen var här innan han stack till träningen. (Jäklar en buss fick precis punka utanför mitt fönster!)
Idag så har jag sett ut såhär, en riktigt mysig klädsel att ha på sig när man bara vandrar omkring i huset.
 
Klänning från Nico Nico, bälte från H&M.
 
 

Fyllt källaren med fem ton pellets.

Av min pappa så har jag ärvt att vi är väldigt sparsamma (till den grad att många tycker att vi är snåla...)
En sak som vi har sparat in på sen jag var liten är elkostnaderna. Istället för att värma huset med olja så värmer vi det med pellets, och idag kom de kommande månadernas last!
Så klockan elva så gick jag och pappa upp och började lasta källaren med totalt fem ton! Så kläderna blev rejält svettiga och jag struntar i att åka till gymmet, jag behövde ändå en vilodag...


Sluta träna efter 45 minuter?

Igår på gymmet så pratade jag lite med än vän om träningen, han sa "Jag måste sluta träna så länge, jag läste att efter 45 minuter så börjar kroppen förbränna muskler så att man inte blir stor". Detta gav mig insperationen till att skriva detta inlägg.
Jag har själv hört detta på stående om att man inte ska träna mer än 45 minuter av många människor, så jag tänkte kolla upp det.
 
 
 
Jag hittade bara denna killen, som påstår att anledningen till att du får sämre resultat om du tränar mer än 45 minuter är för att ditt kortisol stiger och det gör så att du börjar förbränna dina muskler istället för att bygga. Först och främst så är denna killen nu bannad från body, kanske för att han sprider massa skit?
För det andra så är kortisol ett aktivitetshöjande hormon som i vanliga fall utsöndras vid stress. Detta hormon gör en faktiskt tillfälligt starkare, men om du har förhöjda nivåer under en lång tid så kan minnet och njurarna ta skada. 
Hurvida tränigen påverkar detta eller ej är väldigt olika, man hittar lite då och då "studier" som visar hur testosteronet sänks rejält samtidigt som kortisolet höjs till taket när man tränar mer än exakt 45 minuter. Detta är ren bullshit, det är väldigt olika med hur vårt kortisol förändras beroende på hur vi tränar och testosteronet höjs i samma takt som kortisolet (källa).
 
Så träna så länge du orkar, för det finns ingen speciell tidsgräns som avgör om du kommer att bli en pinne eller en hulk (så länge du äter rätt).
 

Arnold Schwarzenegger, tränade fem timmar om dagen sex gånger i veckan. Bara en tidsfråga innan han väger 35kg? Dessutom så fyller han 60 år idag!
 
OBS! Tack för kommentaren om Arnolds Steroider. På den tiden så använde han steroider då han var en av "testkaninerna" när det var nytt på den tiden och säger att han "använde det för att få de där extra 5% muskler inför en tävling". De vardagliga bilderna som man ser på honom är han alltså inte påverkad av steroider, utan han använde dem sex till åtta veckor innan en tävling (källa). Nu jobbar han mycket med att förbjuda olika tillskott.
 
 
Det var väldigt roligt att skriva detta inlägget, ni får gärna skicka in lite fler påståenden som ni är osäkra på så hugger jag mig in i det!
 

Dyr i smaken

Från lunch fram till klockan tre så var jag och min kusin ute på stan på upptäcksfärd. Jag behövde lite nya prylar till mitt nya rum, bland annat fyra korgar, två hyllor, gardiner och överkast.
 
Vet ni vad jag kom hem med? INGET!
 
Jag hittade ingenting som tilltalade mig, jag kan tycka att många grejor blir väldigt "white trash" om man köper dem för ett lågt pris. Gardiner är en sådan sak, jag tycker att det är stor skillnad på om man lägger lite mer pengar på sina gardiner än om man tar de för 99:- på Åhlens. Samma sak med ljusstakar och skor, man märker så stor skillnad- trots att det är nästan exakt samma modell.
 
 
Billig
 
 
Dyr
 
Eller är jag bara ute och cyklar?
 

Middag med familjen.

Kvällen spenderades hemma hos morfar med släkten. Vi firade min "moster" som fyllde 14 och även min andra moster som är nere i Skåne för veckan. Det bjöds på massor av god mat och världens godaste tårta. Tårtan är ett standard recept hemma hos morfar, som dessutom är jättelätt att göra en nyttig version av!

Hela dagen så har jag haft väldigt ont i huvudet, antagligen så är det på grund av värmen, så jag klunkar i mig en flaska vatten innan jag ska natta.


Första benpasset på länge

Jag körde första benpasset på över två veckor idag, så sjukt skönt! Ifall jag inte hade minimalt med tid och kände mig svimmfärdig så skulle jag lätt stanna i tre timmar till.

Som vanligt så är det knäböj som tar störst del i mina benpass, men idag så testade jag två nya övningar. Jag glömde tyvärr bort att fotografera dem, men åtminstone en av dem är en ny favorit! Det tog riktigt ordentligt i lilla rumpan och den kommer att ge mig en rejäl värk imorgon. I veckan så ska jag ta med min min kusin till gymmet och då ska vi filma alla mina favoritövningar för ben som man kan göra på ett gym.


Putsat golvet, träningsvärk imorgon!

Pojkvännen låg och vilade i soffan och jag var sjukt uttråkad, så jag bestämmer mig för att tömma rummet på möbler och slipa golvet.
 
Egentligen så var det meningen att jag endast skulle slipa bort färgfläckarna som hade lagt sig efter målningen, men när jag började slipa så märkte jag att golvet blev mycket ljusare och fick därav slipa allt istället.
Men det blev riktigt bra, en lite mer rustik känsla än vad jag är van vid (precis som jag vill ha det). Jag struntar nog i att lasera golver nu, det blev en så fin färg ändå när det är nyputsat.
 
Men oj vilken träningsvärk jag kommer att ha i min högerarm imorgon! Det känns rejält när man sitter och putsar i två timmar kan jag säga! 
 
 
Halvklar:
 
Helklar:
 
Vad tycker ni?

Blödande tå.

Jag slog i min stackars tå i morse när jag var ute och skulle hänga upp tvätten. På något sätt så råkade jag dunka in den i vår stentrappa så att det började blöda. Känslig som jag är så började jag nästan gråta också, men sen så kom jag på att jag inte hade tid att gråta och gick och plåstrade om mig själv istället...

Nu sitter jag ute på altanen i spöregnet och tycker synd om mig själv med fyra hemlagade reeses pieces och en kopp té.

Ps: fina fötter går i släkten.


Gör om dina fula kontorspärmar!

Nu är det bara tre dryga veckor fram till skolstart. Själv så har jag varit på jakt efter skolgrejor ända sedan sommarlovet började, men det är först idag så jag har fått någonting gjort. Jag har flera gånger varit ute på stan och letat efter snygga pärmar (vilket visade sig vara omöjligt att hitta..) och idag så tog jag tag i problemet på riktigt och gjorde mina egna.
 
 
Jag klädde mina fula kontorspärmar med tyg som tidigare hängde på min vägg, jag tycker själv att det blev riktigt snyggt faktiskt! Om du vill göra detta själv så är det ända du ska tänka på att mäta ut hur mycket tyg du behöver när pärmen är stängd då det behövs mindre när den är öppen.
Jag limmade fast tyget med vanligt flytande lim som du kan hitta i alla hobby affärer. Du ska limma både på utsidan (precis vid kanterna av bokens rygg) och på insidorna.
 
Före:
 
Efter:
 

Brunch

Vi har precis haft gäster hemma hos mig och bjudit på lite brunch. Jag trodde aldrig att jag skulle klara av att hoppa över frukosten och vänta med att äta fram tills halv tolv när de kom, men det gick fin fint! Vi bjöd på allt möjligt mumsigt. Bacon, två sorters smoothie, omelett, bröd, fruktsallad och wienerbröd. Själv så höll jag mig till omeletten, frukt och smoothie (som jag gjorde genom att blanda hallon, banan och lite mjölk.) En väldigt mysig förmidag alltså.
 

Hämtat ut tavlor.

Igår så träffade jag min kompis Sara innan jag åkte till Malmö, vi tog en fika på Espresso house och sen så gjorde vi lite ärenden. Bland annat så lämnade jag in två bilder som jag ville ha utskrivna och sätta på väggen där hemma.
Idag efter att jag hade varit nere på stan och lunchat så hämtade jag ut bilderna, och jag blev riktigt nöjd! Den ena bilden föreställer mig och min pojkvän Timothy, det är verkligen min favoritbild på oss och det ska bli roligt att se den varje dag. Den andra bilden är på mig, min bror och pappa när vi var i Italien förra året. Vågorna där var säkert tre meter höga, och när man satt framme vid kanten så blev man alldeles slukad av vatten!


Första övningskörningen.

Jag har just varit ute på min allra första övningskörning, och med alla kroppsdelar i behåll! När jag först steg in i förarsätet så var jag bombsäker på att jag skulle köra ut på åkern och bli uppäten av kaniner eller någonting. Men när jag väl började köra så var det riktigt kul och jag vänjer mig gärna vid att sitta till vänster i framsätet.


Misslyckad shoppingtur...

Jag är precis hemkommen från en shoppingdag i Malmö. Jag träffade min kompis Märta vid två och jag kom inte hem förens nu vid sju. Vi var på jakt efter lite "skolstarts"-grejor, men jag hittade absolut ingenting. Som vanligt så slutar det med att vi köper massor av mat istället, blir alltid så när jag är med Märta.


Långpromenix

Jag mötte upp pojkvännen på Nova klockan två, egentligen så skulle han vara med mig och handla men när han väl kom så var jag redan klar. Vi gick och ställde oss vid busshållsplatsen och väntade men bestämmde oss itsället för att gå ner till stan där han skulle byta buss och jag handla mat. Så det var precis vad vi gjorde! Men tiden går snabbt när man har någon att prata med och snart befann vi oss på botulfsplatsen. Han åkte hem till sig och jag gick vidare till Coop. När jag kom tillbaka till busshållsplatsen så såg jag att det skulle ta en kvart innan min buss skulle gå, så då var det ju lika bra att jag gick de sista kilometrarna hem! Totalt så blev det ungefär sex kilometer, plus de sträckorna som jag gick när jag yrade omkring i olika butiker. Känns väldigt skönt nu faktiskt, jag mår så mycket bättre av att vara ute och få frisk luft än jag gör av att sitta inne. 
 
Jag ska nu cykla iväg till gymmet och jobba upp lite vingar, jag tycker att det är så snyggt! Både på killar och tjejer (dock mycket snyggare på killar)
 
 
topp: Zara
shorts: Zara (dock nästan fem år gamla)
skor: Topshop
 

Kom igång med träningen- övningar hemma för snygga ben.

Detta är ett inlägg för er som funderar på att börja med träningen, men inte vill köpa ett gymkort innan ni har bestämt er. Detta är ett riktigt bra lår och rumppass som jag brukar göra när jag inte har tid att åka till gymmet. Trots att jag inte använder några vikter så brukar träningsvärken kännas ordentligt dagen efter!
 
 
Djupa upphopp med snurr.
 
Börja i knäböjsposition, hoppa sedan upp så högt du kan och snurra när du är som högst och landa i knäböjsposition igen på andra hållet. Tänk på att ha en rag rygg och inte för stela ben så att du inte skadar dig. Jag gör 10x4 och ett femte set där jag gör så många jag kan. Detta är en riktigt jobbig övning som tar rejält i hela låret och rumpan och i slutet så brukar min puls vara riktigt hög!
 
 
Enbens knäböj.
 
När man kör vanliga knäböj så är det lätt hänt att man lägger lite mer vikt på det ena benet än på det andra, därför så brukar jag göra dessa enbensknäböj så att jag tränar båda benen lika mycket. Börja med att ställa dig på ett ben, jag har en stol bredvid mig som jag kan hålla i ifall jag tappar balansen, vilket är väldigt lätt hänt eftersom att jag har minimala fötter. Gå sedan ner med benet som du har i marken och böj på det så mycket du kan. Du kommer ner djupare om du har benet framför dig, men jag har ojämna höfter så jag måste ta benet bakom mig istället, se bara till att inte lägga i det lyfta benet i marken. Jag gör 4 set 10 reps på denna övning och ett femte set där jag maxar, detta på vardera ben.
 
 
"sido-hopp"
 
Först och främst så vet jag inte vad denna övning heter egentligen, men jag vet att den är vanlig bland de som spelar basket. Den är inte så jättejobbig för musklerna men en riktig utmaning för balansen. Börja med att lägga ut två märken med lite mellanrum, hur stort mellanrum är helt individuellt men du ska klara av att hoppa mellan dem med ett ben. Ställ dig vid ett av märkena på ditt yttre ben och böj på det benet du står på så att det börjar kännas lite i låren, hoppa sedan till andra sidan och landa på yttre benet. Jag brukar ha det benet som är i luften lång ut åt sidan (enligt bilden) då jag får bäst balans utav det. Jag brukar göra så många reps jag orkar och fem set. idag så blev det ungefär 15 reps på var set.
 

 
 
Rumpspark
 
Detta var min favoritövning innan, nu när jag har blivit lite starkare så tycker jag dock inte att den är lika jobbig längre. Så jag gör lite fler reps istället. Denna övning tar riktigt ordentligt i rumpan på båda sidorna. Börja på alla fyra och håll uppe nacken, lyft sedan upp ditt ena ben och tänk dig att du sparkar någonting. Se till så att knät som är i marken inte har en vinkel över 90 grader. Gör övningen 15 reps 5 set.
 
 
Rump-lyft
 
Ligg ner på mage med munnen i marken, lyft sedan på benen och försök att inte lyfta på överkroppen. Själv så gör jag 15x5 reps och set.
 
 
 
Jag hoppas att detta inlägget hjälper många av er som är nya inom träning, jäg tänkte lägga upp ett inlägg likt detta var vecka framöver, så ni får gärna kommentera någon muskelgrupp som ni är intresserade över! Glöm inte att jag har tränat sedan jag var liten heller, så om ni inte klarar lika mycket som mig på övningarna så häng inte upp er över det utan gör det bästa ni kan, så lovar jag er att ni en dag kommer att kunna göra hur mångfa reps ni vill en vacker dag!

To Lomma, or not to Lomma.

Ända sedan jag vaknade i morse så har jag haft en debatt med mig själv om jag skulle till Lomma eller inte med min pojkvän och några andra vänner, jag väckte till och med min pojkvän klockan halv åtta för att hjälpa mig. Tillslut så bestämde jag mig för att åka hem istället, men halvvägs hem så ändrade jag mig och ville följa med ändå! Men man kan inte vara för tursam och självklart så missade jag bussen.

Istället så begav jag mig en timme senare ner till stan gör att köpa lite tyg, men väl på stan så sket jag i tyget och hoppade på bussen till stranden istället.

Det blev många promenader och mycket lek i vattnet, man förbränner väldigt mycket på sommaren har jag märkt, man springer omkring utomhus, kan gå långa promenader, simma i havet, osv. Bra för alla antar jag!


Majkeniserar pojkvännens kök.

Nu under mitt renoveringsprojekt så sover jag hemma hos min pojkvän då jag inte längre har en säng. De senaste dagarna så har jag åkt hem på morgonen för att äta frukost då de inte har någon "majken-mat" hemma. Men idag när jag vaknade så tyckte vi att det kanske skulle vara lika bra om vi köpte lite grejor som jag kan äta till frukost. Så vi gick ner till ICA och köpte jordnötssmör från green choice och osaltade riskakor, favoritfrullen!


Sval sommardryck.

Idag har vi haft en underbar dag i Lund, över 25 grader och solsken på det. Själv så svalkade jag mig med denna hallon- och citrondryck. Jag kokte en liter vatten och blandade ner en citron och lite honung. När vattnet hade svalnat så hällde jag i 300g frysta hallon och avnjöt ute i solen.


Klar med målandet.

Äntligen så är mitt rum färdigmålat! Jag har lagt ner många timmar på det och jag kan säga att det verkligen känns bra nu när man är klar. Jag kan fortfarande inte fatta hur jobbigt det faktiskt är att renovera, jag svettades riktigt ordentligt och vill bara lägga mig och sova nu när jag är klar.
Om en vecka så kommer min nya säng så idag så ska jag bege mig till Malmö och försöka hitta lite fina sängkläder och fotoramar som jag kan dekorera mitt rum med. Kanske så slinker lite kläder och ljusstakar också med...


Middags-dejt.

Idag så har jag och Timothy äntligen varit och beställt en ny säng till mig. Sedan 2011 så har jag haft min mormors, begagnade, 100-säng som har plastpåsar fastklistrade under sig av någon anledning. Så man kan säga att det var dax att köpa en ny, lika bra när man ändå håller på och renoverar.
Jag och Timothy gick sen till mataffären och handlade, min familj är borta hela helgen så Timothy bor här och håller mig sällskap under den tiden och självklart så bjuder jag på middag då.


Chokladdryck

Till frukost så gjorde jag denna supergoda chokladdryck. Jag blandade en fryst banan i en mixer tillsammans med vatten tills det blev en bra konsistens, därefter så hällde jag i 1,5 msk kakao och en skopa proteinpulver och blandade lite till. Ett riktigt bra mål när man inte orkar äta för mycket utan bara vill ha i sig lite näring, gott också för alla chokladälskare!


Slipar på.

Eftersom att min säng står upp och nedvänd i vardagsrummet så vaknade jag i min lillebror Thors säng i morse klockan halv nio. Precis som resten av veckan så har jag inte haft någon aptit på morgonen (eller annars på dagen heller för den delen..) så jag tog två riskakor och satte direkt igång med att slipa mina väggar. Det börjar bli riktigt bra nu, jag är halvvägs klar innan jag kan börja måla. Men jag måste säga att det är otroligt jobbigt, inte konstigt att alla byggarbetare är så vältränade!


Konditionen i bottnen.

Herre gud, ge mig styrka till att börja springa igen! Jag var precis ute med pappa på en 5,5 km runda, första löprundan på en månad. När jag kom tillbaka så var jag helt slut, jag kunde knappt andas och min puls låg på 184 slag i minuten. Ganska fantastiskt ändå hur snabbt kroppen anpassar sig, för en månad sedan så sprang jag över en mil men nu klarar jag knappt hälften. När jag kom hem så var min mat färdig (jag lät den stå och tillagas medan vi var ute) så jag bara kunde hoppa in i duschen och sen äta ute på verandan. Nu kollar jag på ett program om kackerlackor , spyr inombords, så sjuka människor det finns som utbildar sig i hur de fungerar och klappar dem som om de vore husdjur!


Nytt projekt.

Bara för att det är sommarlov så betyder det inte att man kan sitta och lata sig hela dagarna. Jag har precis påbörjat ett renoveringsprojekt här hemma. Väggarna ska spacklas och målas, golvet ska slipas och en ny säng ska inföskaffas. Jag har precis tömt rummet på möbler och bytt om till bygg-outfit, let's go!


Äpple+brie=sant!

Hej vänner! Jag begav mig till gymmet efter att jag hade tagit en liten tripp hem till morfar. Det gick helt ok idag, jag visste inte ens vad jag skulle träna förens jag kom dit och därav så blev det lite virrigt. Men många av mina vänner var där idag och hjäplte mig så att det blev gansa bra tillslut och jag ska nog få lite träningsvärk imorgon. I alla fall så slutade det med att jag tränade bicep och axlar, riktigt skönt och jag tog ut mig ordentligt!
 
Efter gymmet så åkte jag till ICA och köpte lite kvällssnacks i form av natyrgodis, inte alls så tilltalande när jag kom hem dock, jag skulle köpt ett äpple så att jag kunde göra en macka med det och brie istället..
 

Från piss till hiss

Denna dagen har gått från piss till hiss! Jag var på riktigt dåligt humör när jag lämnade hemmet och såg ut som häxan surtant, skulle inte förvåna mig om barn som gick förbi mig på trotoaren började gråta när de såg mig. Men på mindre än en timme så ändrades allt det och nu är jag tillbaka till gamla glada Majken igen! Det första som hände när jag kom tilöl Synoptik var att jag gick fram till kassan för att få en tid. Och det visar sig att kvinnan som jobbade som glasögon-stylist där också hette Majken! Hur coolt är inte det? Hon är nog den ända personen som jag har stött på i Sverige som också hette Majken (förutom en liten bebis på tåget för några månader sedan). Efter et så fick jag en tid efter bara en minut eller så, vilket var riktigt skönt då jag hade ganska mycket att göra. Jag hade perfekt syn så att nu kan jag vara säker på att få börja övningsköra om bara ett par veckor och behöver inte heler tänka på det. När jag lämnade Optikern så stötte jag på min moster och vi gick tillsammans ner till Erikshjälpen, hon på jakt efter ett soffbord och jag efter bildramar. Ingen av oss hittade tyvärr någonting men det är alltid roligt att umgås lite med släkten. Jag cyklade därifrån raka vägen till skatteverket för att försöka få bort bötern från min inkomstdeklaration, och kvinnan bakom disken sa att med tanke på min förklaring så var det mycket troligt att jag inte skulle få någon böter, detta firas med en ny ost som jag köpte inne på Osthuset.
 
 
 

Inte så roliga ärenden.

Maten står på spisen och jag sitter vid datorn. Jag kom precis hem från vår lilla tvådagars-trip till sommarstugan på andra sidan Hallandsåsen. Jag har fullt med tråkiga ärenden att göra idag, just nu så håller jag till exempel på med lite skattedeklarationsarbete och sen så ska jag ner till stan för att göra lite syntester, och självklart skicka in syntesterna också...
Har ni något lite roligare för er idag?
 
 

I stugan.

Efter lunch så åkte jag, mamma och bror upp till sommarstugan i Skummeslöv. Än så länge så är planen att jag ska stanna här fram tills lördag, men jag kanske åker hem lite tidigare.

Jag har precis börjat påbörja mitt nyaste projekt, som kommer att vara klart till hösten (hoppas jag). Jag tänker inte avslöja vad det är jag gör riktigt än, men i början av nästa vecka så ska jag börja jobba med det och då kommer ni att få se!

Kvällen avslutas med film och thaimat, kan det bli bättre?


The Internship

Jag kommer precis hem från en jättemysig biokväll med familjen. Vi såg en film som hette "The Internship" som handlar om två killar som börjar arbeta som praktikanter på google samtidigt som de tävlar mot andra om en heltidsanställning. Som många av er vet så är jag extremt kräsen när det kommer till filmer, och jag ska vara ärlig, ofta så var jag väldigt uttråkad under filmen men i slutet så vände allt och jag blev riktigt nöjd.


Våta rumpor

Jag åkte till gymmet vid fem idag för ett tricep och lats pass. Men idag var inte en vanlig dag, utan jag upptäckte en helt ny sak som jag aldrig har märkt innan. Ungefär hälften av alla människor där svettas om rumporna. Och inte lite heller, vissa är ju helt dyngsura ända från rumpan ner till låren! Självklart så sprang jag direkt till toaletten för att se om jag led av denna neddränkning (vilket jag inte gjorde för er som undrar). 
 
 
Glad tjej som är torr om rumpan, det gäller att uppskatta de små sakerna i livet.
 

Ett nyttigare alternativ för Reese's Pieces.

Ända sedanjag var liten så har det amerikanska godiset Reese's Pieces varit mitt favoritgodis, så när min mamma i morse hittade ett recept online så var jag bara tvungen att försöka mig på en nyttigare version. Och låt mig säga, det var underbart! Jag kommer att läga ut orginalreceptet lite senare också för er som vill ha det.
 
 
Ingridienser:
♥ ett paket 86% choklad
♥ en halv deciliter ekologiskt jordnötssmörl
♥ en matsked kokosolja
♥ sötning efter smak
♥ knäckformar
 
Utförande:
Smält kokosoljan och blanda i jordnötssmör och sötning, jag använde agavesirap. Smält chokladen i micron eller över ett vattenblad. Fördela hälften av chokladen i knäckformar och smeta ut ordentligt med fingret så att formens insida är täckt. Ställ in i kylen och ta ut när chokladen har stelnat och lägg i jordnötssmörsblandningen. Täck med choklad och ställ in i kylen i ytterligare tio minuter.
 
 

Proteinpulver i portionsstorlek från fitnessguru.

Jag får ofta frågor om proteinpulver, folk är för det mesta väldigt öppna till detta tillskott men vill inte köpa ett helt kilo utan att ha testat först. Till skillnad från den äldre generationen som direkt tänker HULK när man nämner ordet protein.
I alla fall så har fitnessguru löst scenariot för de yngre och skapat proteinpulver i protionspåsar, supersmidigt för den som är osäker! Än sålänge så finns det bara för deras vanliga vassleprotein, men det är nog bara en tidsfråga innan de får in det för äggproteinet, vassleisolatet och kreatinet. Det finns i sex olika smaker och kostan nio kronor styck. Jag ska nog ta och beställa hem några under kommande dagar för att leta reda på en ny favoritsmak, supersmidigt att ha med sig på resa också. Ni kan hitta alla smaker här.
 

Psykiskt välmående

Det har gått fyra veckor på sommarlovet, helt sjukt hur snabbt tiden går. Men det kanske inte är speciellt konstigt med tanke på hur mycket jag har hunnit med. Två resor, midsommar firande, tid med släkt och vänner och många gymtimmar! Nu under ledigheten så har jag fått tid att göra saker som jag faktiskt gillar att göra, jag har börjat måla, ligga och läsa i solen varje dag, och framförallt tänka. Innan lovet så tänkte jag på mina träningsframgångar som "jag kan lyfta mycket tyngre", "jag har gått upp 10kg, men min fettprocent är densamma", "jag har äntligen fått en rumpa, wooho!", osv. Men nu har jag sett att det är så mycket mer, inte bara min fysiska hälsa som har utvecklats, utan även min psykiska. För ungefär ett år sen så var jag nog i bottnen från hälsosynpunkt.

Jag hade precis blivit Raw food vegan, en diet där man inte äter någonting som kommer från djur (inte ens honung!) och inte heller tillagar sin mat i över 42 grader. Detta är en diet som jag tror fungerar jättebra för vissa människor, t.ex. de med diabetes, men för en 15 årig tjej som redan är osäker på sin kropp så är det inte en speciellt bra idé. Jag gick "bara" ner ett kilo, vilket är konstigt för det såg ut som mycket, mycket mer. När jag två månader senare åkte jag iväg till ett konfirmationsläger i Åhus en månad, jag tyckte ju att jag åt hur mycket som helst när jag kom dit då jag började äta mer "normal", vegetarisk mat. Men många av mina vänner där som jag kom väldigt nära sa från stund till stund till mig att jag var väldigt smal och inte åt speciellt mycket. Vid jul så började jag träna ordentligt och åt även mycket mer, jag mådde fantastiskt faktiskt, men någonstans där inne så var det den där idealkroppen jag ville åt och en så bra fysisk hälsa som möjligt, vilket jag uppnådde! Men i våras så skrev jag ett inlägg om ortorexi insåg att jag kände igen mig i mycket av det jag skrev.
Jag gick samma kväll ut med en kompis och såg en film och köpte med mig ett kilo choklad, det var nog det största steget ur hälsosynpunkt som jag har gjort det senaste året. Sen dess så har jag inte alls tänkt på att äta "rätt", utan att äta det som jag känner att jag mår bra av, för det allra mesta så betyder det sallad med bönor, men då och då så är en bit pizza tusen gånger bättre än den mest hälsosamma, vitaminfyllda antioxidant salladen som finns.
 
Jag är definitivt inte lika smal som jag var då, jag har ju  trots allt gått upp tio kilo, och satsar på att gå upp fem till, men jag är mycket mer nöjd med hur jag är idag än vad jag var då. Det kännns som en helt ny värld av möjligheter har öppnats för mig där jag inte behöver tänka på mat och träning hela tiden, utan istället kan gå ut och äta med mina vänner och baka kakor att ha till filmkvällarna, och lägga mer tid på saker som gör mig glad istället.
 
Detta inlägget var egentligen bara menat att bli en liten snabb påminnelse till er som läser bloggen för att få tips om hur ni får en tonad kropp, men det blev ett ganska långt inlägg märker jag nu, haha! Men glöm inte att det är väldigt lätt att komma in på fel spår när man ändrar livsstil, så ta det försiktigt!
 

Komna lika snabbt som gångna.

Egentligen så var det tänkt att jag och min familj skulle åka till Skummeslöv klockan tolv idag. Sen så sköt vi upp det till klockan två... och till fyra... och till sex... Vi kom i alla fall iväg klockan sju och två timmar senare så var vi framme i stugan. Men vi var inte de enda i släkten som hade tänkt utnyttja stugan, så istället för att klydda runt så åkte vi hem till kära Lund i stället.
Lika bra egentligen, då kunde vi ta det lugnt här hemma och kolla på film och äta godis, och njuta av det fina vädret som vi kommer att få här nere de kommande dagarna.


Frukost-orsaken världens problem, eller lösningen?

Frukosten är nog den mest debatterade måltiden som finns. Ibland så är det den viktigaste måltiden på dagen, ibland så är frukosten den största hälsoboven i dagens samhälle och det är på gränsen att man skyller all världens ondska på denna måltid.
Jag tycker inte att man ska hänga upp sig för mycket på dessa debatter utan istället se vad som fungerar bäst för sig själv.
Min Pappa P till exempel klarar inte av mat innan klockan ett på eftermiddagen. Istället så tar han en cigarett när han vaknar och dricker lite vatten. Nu kan man ju diskutera över hur hälsosamt det är att ersätta sin frukost med en cigarett, men det jag försöker komma till är att alla är olika och vi ska anpassa oss efter våra egna behov och inte lyssna alls för mycket på vad tidningarna och hälsogurusarna säger. 
Innan så var frukost min favorit måltid på dagen. På helger så åt jag inte bara frukost när jag vaknade, utan jag ersatte också min lunch och middag med frukostmat! På sisone så har det dock inte alls varit lika tilltalande för mig. Det vänder sig i magen på mig när jag tänker på havregurt (eller någon typ av yoghurt för den delen) och den där gröten vill jag bara slänga i soporna och undvika helt och hållet. De senaste dagarna så har jag faktiskt ätit middag till frukost. Igår så blev det soppa, och idag så åt jag falafel med potatismynt. Jag var riktigt sugen på en stor sallad till detta också, men eftersom att jag reser bort idag så var lite potatisrester den enda grönsaken vi hade hemma.
 
 
 
 

Hur får man föräldrarna att acceptera ens diet?

I vanliga fall så brukar jag svara på alla frågor som jag får i ett inlägg, men detta är en fråga som kommer ganska ofta och många verkar vara intresserade av, så jag tar den i ett eget inlägg.
 
"Din "diet" och livsstil verkar jättebra! Jag skulle också vilja leva så men mina föräldrar tillåter inte detta eftersom det tycker att jag är för ung;( Hur lyckades du övertala dina föräldrar när du började med detta? Eller har det aldrig varit något problem gör dig?"
 

Först och främst, tack så mycket! Anledningen till att bloggen är här är för att insperera andra till att starta en hälsosammare livsstil.
Innan jag började denna livsstil så åt jag EXTREMT ohälsosamt, det gick bokstavligen över en natt från att äta chokladkaka och bacon dygnet runt till att inte äta något annat än sallad (jag började äta enligt Rawfood dieten till en början, men mer om det sen.) Mina föräldrar blev väligt oroliga då eftersom att jag gick ner mycket i vikt, mitt humör ändrades, osv. Men jag är riktigt envis och fortsatte ändå, efter ungefär två månader så fattade jag att jag inte kunde leva med en såpass strikt diet som jag gjorde och jag började lägga till mer och mer mat i min diet.
Nu utesluter jag ingenting, men jag tar det lugnt med kakor, godis, vitt bröd, osv och äter det bara när jag blir bjuden (fast då och då så slinker väll en bit mörk choklad ner ändå...) När jag började göra detta så blev mina föräldrar mer accepterande till min livsstil då mitt humör var på topp, min acne hade försvunnit och jag hade hur mycket energi som helst, och samtidigt så åt jag mer än alla andra i min familj.
 
När jag började gymma så minns jag inte vad de tyckte, jag har för mig att de gillade det då vågen visade högre och högre siffror (dock så var ju det endast muskler, men det behövde ju inte dem veta). Dock så rekomenderar jag inte att du börjar träna för tungt om du fortfarande växer då dina ben inte är helt utvecklade i kroppen och du lättera kan få skador. Ta hellre lite lättere vikter till att börja med. 
 
Ett tips som jag kan ge dig ifall du vill börja en livsstil som mig och inte vill ha dina föräldrar emot dig är att inte fokusera på kalorierna, för det är för det mesta är det anorexi och näringsbrist som föräldrar tänker på när de hör ordet "diet". Ät istället hälsosam mat, nötter, potatis, kyckling, bönor, och mycket av det så att dina föräldrar ser att det faktiskt är hälsosam du vill bli, istället för bara smal. Och det hjälper aldrig att bråka som jag gjorde, då blev det ett halvårs fight istället för något som borde ha tagit tjugo minuter. 
 
 

Båda nöjda och glada.
 
 
 

Sommartider

I morse när jag tog min vanliga lilla trädgårdspromenad så upptäckte jag att både hallonen och smultronen hade mognat över natten, sommerglädje! Frukt och bär är verkligen bland det bästa jag vet, alla dagar i veckan så väljer jag det framför godis! 
 
Att sommaren verkligen är här firar jag med en skål vattenmelon och Pretty Little Liars. 
 
 
 
 
 

Legday

För 50 miunter sedan så lämnade jag gymmet men träningsvärken är redan påväg. Jag körde endast knäböj och benspark idag, men ändå så tog det två timmar. Ni kan förstå att det blev många set och reps? (och även en hel del prat...) Jag höjde mig i båda övningarna och nu så är jag riktigt stolt över mig själv.
 
Jag kollade tillbaks på några bilder från när jag precis hade startat denna bloggen, och jag tycker att det är så fashinerande att se hur jag har förändrats, riktigt skoj att se! Känns roligt när man kan börja bli sin egen insperation, och det gäller i alla sammanhang, i skola, på gymmet, som kamrat, osv.
 
 
Helt slut...
 
 

Lomma

Halv två så mötte jag pojkvännen och hans kompisar och åkte till Lomma för att bada. Vi hoppade i nästan direkt, kastade lite boll i havet, eller ja, jag gav bollen till Timothy så han kunde kasta med de andra eftersom att jag bara kan kasta några meter. Jag låg mycket på stranden sen och läste min nya bok, Lolita.


Annorlunda frukost

Kände inte för att äta frukost idag, jag har blivit väldigt trött på gröt som vanligtvis är standarden.

Mina smaklökar har på sistone ändrats väldigt mycket, likaså har mina tycken om vilken kropp som är finast ändrats, men mer om det senare.

Till frukost idag så blev det istället en gryta gjord på en morot, lök, paprika, en klick matlagningsyoghurt och kryddor. Till det så åt jag fullkornsris.


Påbörjat körkortstillstånd.

Påbörjat tillstånd för körkort, check!
Jag har precis varit på min allra första körlektion, eller i alla fall en kurs för oss som ska börja köra och våra handledare (pappa O). Nu måste jag bara vänta på att myndigheterna ska godkänna mig och kolla så att jag inte är någon terrorist innan jag kan börja köra på riktigt. Ska bli väldigt roligt faktiskt, jag ska köra omkring i Malmö och Lund och tuta på snygga killar och ropa "hey, baby! Want to go for a ride?". Det verkar sjukt kul att stöta på människor från en bil, man vet att man bara kan köra ifrån dem och säga lite vad man vill utan att skämmas.
Var gång jag ska göra någonting där ett id är obligatoriskt så blir det alltid lika problematiskt, jag har nämligen inte tagit tag med det här med id-kort än, trots att jag är 16 år. Så jag får leta reda på passet och fibbla runt med det var gång jag ska göra något kul. Men det blir ett bra sommar projekt antar jag.


8/7

Eftersom att jag ska till körskolan ikväll så tog jag gymmet i morse istället. Trots att jag fick en bra pump så kändes det inte alls bra och jag gick hem igen efter bara 45 minuter.
Nu har jag stoppat i mig lite mat och ska snart till Tvedöra och bada!


Spf 50

I eftermiddags så åkte jag och pojkvännen en runda till Emporia i Malmö. Jag behövde införskaffa lite nödvändigheter som började ta slut här hemma. Bland annat så köpte jag solkräm med spf 50, jag försökte hitta spf 75 men det verkar bara vara jag som är ute efter det. Jag har ju fått ganska tydliga sollinjer på höfterna så den kommande delen av sommaren kommer jag att smörja in mig där ordentligt så att jag får en jämnare färg. Förra året så löste jag detta problem genom att då och då gå ut på en åker som ligger ett par kilometer från mitt hus och sola naken i det höga fältet, men detta året så ska jag inte utmana ödet på det sättet och använder solkräm istället.


Frukost

Till frukost idag så blev det två kaosade ägg, vattenmelon och riskaka med brie. Brie på riskaka är verkligen en favorit, speciellt med några skivor äpple vid sidan om.


Legday

Jag vaknade hos pojkvännen i morse ovanligt sent, antagligen för att jag och pojkvännen gick upp och åt mitt i natten och sen inte somna för ens tre timmar senare.. Jag cyklade hem till min kusin för lite prat tills att Timothy hade vaknat. Vi åkte till gymmet sen efter lunch, jag körde ben och core, så skönt! Verkligen helt underbart att träna sina för första gången på en vecka. Det blev en massa knäböj, raka marklyft och benlyft, verkligen underbart!
Bjuder på lite ben-bilder.


Nya favorit ostar!

Jag har fått en ny favorit i köket. OST! Favoriten är definitivt Brie, så gott på riskakor, i maten, och bara som det är! Men idag så köpte jag hem två andra ostar som är helt fantastiska! Old Amsterdam och Brugge. Brugge blev snabbt en favorit i Belgien för två veckor sedan. Helt underbart god!


Städat hela källaren.

Jag har spenderat morgonen med att sortera våran kaotiska tvättstuga. Jag tror inte att den har blivit städad sedan vi först flyttade in, det vill säga för 14 år sedan. Jag dammsög, sorterade kläder, tvättade diskhon och gjorde upp ett system så att det inte ska bli så stökigt igen. 
 
 Jag tänkte göra lite mat till mig själv nu och sen sätta mig och rita. För några år seda så målade jag var dag, men när skolan började bli mer intensiv och jag startade ett förhållande med gymmet så slutade jag prioritera målningen. Men nu under lovet så ska jag definitivt ta mig tid oftare för att rita!
 
Bild från i morse efter morgonpromenaden.
 

Soffpotatis, till havs

Visste ni att jag är en riktig adrenalin junkie? Ända sedan jag var liten så har jag hoppat upp i de brantaste berg och dalbanorna, dykt från höga höjder och galoperat så snabbt jag kunnat genom skogar. Men nu när man börjar bli lite äldre så finns det inte så mycket kvar som man påverkas av. Men nu i Frankrike så hoppade vi på en uppblåsbar soffa som satt fast bakom en motorbåt. Framme i båten så satt Pappa O och tog bilder. Det var verkligen roligt! Som mest så  båten över en meter över vattenyten och det gick riktigt snabbt. Ola hade sagt till kaptenen att gasa på ordentligt och även han verkade tycke det var roligt med lite extra fart, så vi fick åka en runda extra.
 

Axlar- svag som en snigel.

Nu när jag är hemma igen så kan blogness och hälsa och inte bara om hur lite tgen äntligen börja handla lite mer om fitid jag har att blogga, haha! Efter en shoppingrunda med min pojkvän så åkte jag till gymmet och körde stenhårt ett pass med axlar och tricep. Jag gillar verkligen att träna dessa kroppsdelar, vilket är konstigt då det är där jag är som allra svagast! Jag är så svag i mina axlar så att vissa övningar kan jag knappt göra för att det inte finns såpass lätta vikter. Jag tror detta beror på att jag aldrig använder mina axlar i vardagen. Men det gick bra idag,jag känner att jag blir starkare för varje pass och har mycket lättare för att göra övningana än vad jag hade för någon månad sedan. Nu så ska jag laga lite tomat soppa, hoppa in i dushen och sen ha ett Harry Potter matrathon med mig själv.
 
 
Väx, väx, väx!
 

Bad, bad, mera bad!

Har blivit massor av badande under dagarna här, jag har alltid älskat vatten och om jag kunde så skulle jag badat var dag! Dock så har jag lyckats bränna mig ganska rejält och fått en ganska ojämn bränna, heh.. Detta är faktiskt första gången i mitt liv som jag bränner mig, så jag blev jätte förvånad! När jag kommer hem imorgon så ska jag köpa mig lite solkräm spf 75 och smörja in de mörka delarna av kroppen så att det tillslut kan bli en lite jämnare ton på min kropp!