Värdinna på triangeln

Mina fötter just nu, de känns knappt... Jag har idag gått säkert 1,5 mil med dem.
Jag var somsagt värdinna på nyöppningen av Triangeln. Väldigt roligt och jag har träffat många människor, precis som det ska vara! Vi var fem tjejer som blev utplacerade i en av de olika öppningarna till gallerian för att välkomna människor och ge dem en positiv anda och bra start, vilket vi verkligen lyckades med. Klockan två så var det verkligen fullt där, till och med svårt att komma fram på vissa ställen. anledningen till att det var så mycket människor där var för att vi har fullt med roliga saker på schemat nu i helgen! Modeshower, författarträffar, disco, osv. 
 

Nya Triangeln.

Jag sitter just nu på tåget till Malmö, och nej, jag har inte glömt bort att det är helg... Jag ska nämligen vara värdinna till öppningen utav nya Triangeln idag. De har varit under renovering nu under några år och äntligen så öppnar de upp dörrarna igen och har denna gången fullt med nya resturanger och butiker.


Frukost till NV-eleverna

Som jag nämde igår så gick jag idag upp klockan 5.40 för att åka till skolan för att laga frukost till NV-eleverna. Vi förberedde bullar, fil och flingor, fruktsallad, smoothies och varma drycker. Det var så otroligt gott! Mycket av det beror nog på mycket hungerkrydda efter tre timmars jobb, men det var så värt det efter den fantastiska frukosten!


Lundsberg stängs

Jag antar att ingen har missat att Lundsberg har stängt med omedelbar verkan? Skolan har varit under inspektion av skolinspektionen i några månader och de klarade faktiskt testet. Men i helgen så kom anmälningar in från elever som hade blivit brända av strykjärn under nollningen och skolinspektionen stängde skolan. 
 
Själv så tycker jag att detta är jättebra. Det är helt enkelt inte okej att man behandlar människor på detta sätt, det förvånar mig till och med att skolan inte har fått stängas ner tidigare då detta inte är första gången våld utförs på skolan. Det är självklart jobbigt för eleverna som måste byta skola efter bara några dagar in på terminen och måste skiljas från alla sina vänner, och antagligen så tycker inte de flesta eleverna att det är så hemskt på skolan, då skulle den ha gått i konkurs för längesen kan man tycka. 
 
Vad tycker ni om detta skol-dramat?
 

Intervaller?

Imorgon så har alla Na elever på min skola en speciell dag tillsammans så att vi ska lära känna varrandra bättre. Vi ska grilla, spela baseboll, äta frukost tillsammans, osv. Jättemysigt! Särsklit för mig som står för frukosten, det vill säga att jag ska vara på skolan klockan 7.20, det vill säga att jag måste gå upp 5.30.
Helt ärligt så måste jag säga att jag inte tycker att det är så jättejobbigt, jag är ju trots allt en morgonmänniska. Men jag kan inte säga detsamma för mina vänner, jag känner på mig att det kommer att bli en riktigt jobbig morgon för de andra. I alla fall så måste jag gå och lägga mig lite tidigare än vanligt idag så jag struntar i gymmet.
 
 
Istället så var jag ute på en powerwalk med vovven. Under denna timmesrunda så märkte jag en sak som jag inte tänkt på tidigare, väldigt många människor har börjat med intervallträning. Fyra medelåldersmän sprang förbi mig under denna korta tid jag var ute. Jag började fundera på varför det är såhär och kom fram till att det antagligen är för att man hör så mycket om intervaller nuförtiden. Det är en del av hälsohetsen som alla vill ta del av, bra för dem tänker jag! Jag håller mig till gymmet däremot.
 
Männen såg ut lite som denna gris när de sprang, kämpa på killar!
 

Kvällsträning

Jag begav mig till gymmet lite senare än vanligt idag, men på kvällen är det roligast att träna! Jag vet inte hur det är med era gym med på Victoriastadion så är det på kvällen alla muskelknuttarna håller till. Ton av inspiration alltså! Idag så tränade jag latsen, snyggt med vingar på tjejer, det får våra midjor att bli mer kurviga och kvinnliga. Jag kör mestadels latsdrag i olika former, brett isär med händerna, tajt ihop, stången bakom nacken, framför nacken. Ni ser, det går att variera i oändligheter!


Två sjuklingar

Både min bror och mamma har varit sjuka idag, så när jag kom hem idag så satt de båda två i soffan och kollade på Netflix, otroligt mysigt såg de ut att ha det! Men jag vill inte bli smittad så jag gick ut på en promenad med hunden istället.
 

Inte för att vara en matbloggare, men...

Jag hade rätt mina vänner! Mina benmuskler har blivit mindre... Jag körde mycket lägre vikter idag än vad jag brukar, men det är kanske inte så konstigt efter tio dagars uppehåll? Men jag kämpade på och hoppas att musklerna kommer tillbaka relativt snabbt igen.
 
Inte för att vara en av de löjliga matbloggarna, men här är vad jag åt till middag! Grovt bröd, med smält brie, roccoula och lite honung, ett stort glas vatten, två skivor vattenmelon och kikärtor, nam!
 
 
Förstår ni lyckan jag får bara utav att kolla på dessa bilder?
 

Förlorat benmuskler

Från klockan elva idag så har jag jobbat hela dagen med att vika filer inför en konferans, alltså fortfarande ingen tid med varken träning eller egentid. Men nu har jag äntligen blivit klar och ätit middag. Jag känner att jag har tappat lite benmuskler så jag ska strax byta om till lite träningskläder och sen köra ett benpass i trädgården så att jag inte känner mig allt för lat.
Mysig bild från början utav sommaren, skulle vara mysigt att sitta så just nu.
 

Dr.Denim Kissy

Jag och mamma åkte idag till NOVA för att köpa ett par nya byxor till min lillebror, han växer lika snabbt som Usain Bolt springer. När vi ändå var där så köpte mamma också ett par nya byxor till mig. 
Dessa byxorna kan jag verkligen rekomendera, det är Dr. Denim Kissy. Jag har lika dana i vita och de är mina favoritbrallor. De sitter oerhört skönt och alla ens kurvor syns i dem. 
 
 
 

Fotbollsmatch

Trots att jag och min pojkvän har varit tillsammans i över två år så har jag bara varit på en av hans fotbollsmatcher, trots att han spelar flera gånger i veckan! Så idag så tänkte jag tjäna in lite extra flickvänspoäng och kolla på när han spelar.
Han spelar i LSK's A-lag, och U-lag för den delen, om några år så kanske det är MFF han spelar i...


En förkylning har smugit sig på.

Nu efter en väldigt hektisk vecka så har en sjukdom till sist smugit sig på. Jag känner mig faktiskt inte dålig alls, men min hals låter som en 85 årig gammal tant och jag vaknade klockan elva idag, så någonting måste vara fel... 
Men det är tur att det är helg i alla fall, jag har lite småjobb att göra hemma idag, bland annat att sortera 120 filer till en konferans som håller rum om två veckor. 
Men först, så ska jag hjälpa en kompis med sin bloggdesign, jag har byggt på hennes header och bakgrund i ett par veckor nu och jag tycker att det blev väldigt bra, ni får ta och kolla in på hennes blogg om några dagar när allt är klart.
 

Fadderkväll på ProCivitas

Igår kväll så var det fadderkväll på ProCivitas. Fadderkvällen är lite av en motsvarighet för inspark fast utan nollning och förnedrande av ettorna, skönt tycker jag för då kan man fokusera på att lära känna varandra bättre istället.
Vi hade sexkamp mellan de sex olika klasserna i ettan, varav den klassen som kom först vann biljetter till insparksfesten. Jag trodde faktiskt att vi skulle vinna eller åtminstone komma tvåa, men istället så kom vi sist, haha! Ifall någon av grenarna skulle vara en frågesport så skulle vi säkert vinna, men så var inte fallet utan alla grenarna var rent fysiska, och när det kommer till de fysiska aktiviteterna så är inte NV direkt kända för att vara bäst.


400 cheeseburgare delades ut, lyx!


Tre timmars laminering

Jag har nu laminerat 110 A4-papper och sorterat dem. Det tog längre tid än vad jag trodde, trots att jag var igång hela tiden och lamineringsmaskinen inte stod tom en enda sekund så tog det tre timmar! Detta har lämnat mig med ont i ryggen men ett léende på läpparna och en nöjd Majken. Papperna är information om en konferans som ett stort lundaföretag håller i. Jag åker upp på kontoret på fredag och fortsätter att jobba med denna konferansen, men mer om det då!
 

Jobba på!

Vilken dag! Jag känner att denna terminen bara kommer flyga iväg och att jag kommer att ha fullt upp hela tiden. Idag så vaknade jag klockan tre, och kunde inte somna om efter det. Så jag gick upp och satte igång med lite detaljer till en kakbeställning som ska vara klar och levererad på fredag.
Fem timmar senare så åkte jag till Malmö och när skolan hade slutat så fann jag mig inne på skatteverkets kontor och bokade ett telefonmöte med en specialist.
Varför jag ska det får ni veta lite senare, än så länge är det en hemlighet, men det ska bli väldigt roligt och det var ett intressant samtal jag hade inne på kontoret.


Dagen har flugit iväg.

Idag så har dagen flugit iväg ska jag säga, vart tog tiden vägen? Jag var i Lund klockan tre och började då med att leta efter nya skolpärmar. Jag köpte ett rosa ämnesblock som har plats för sju ämnen, precis så många kurser som jag läser i ettan alltså. Jag skilldes åt med min kompis som hade följt med mig och mötte upp min pojkvän istället för en fika, jag har verkligen saknat honom nu de senaste dagarna, det är så mycket jag vill berätta för honom nu när skolan har börjat. Efter en halvtimme så kom vi på att vi inte hade pussats en enda gång eftersom att min mun hade pladdrat så mycket, haha.


Skoltröjor

Nu är skolsäsongen igång! Jag började klockan ett istället för tio då de flesta av er började. Sen så gick timmarna väldigt snabbt kan jag säga! Jag ska inte tråka ut er med detaljer, men jag tänkte visa upp våra skoltröjor i alla fall. Riktigt sköna måste jag säga. ProCivitas har ett handelsutskott som sköter design, modell och beställning av alla kläder som skolan har.
 
 

Tummen upp för skolstart

God morgon! Idag så är det för de allra flesta av oss första dagen på skolan. Jag sökte på hashtagen #skola på instagram och märkte att de allra flesta är riktigt sura över detta, men inte jag! Om jag skulle få bestämma så skulle sommarlovet vara en månad eller så, jag blir så uttråkad på slutet utav sommaren och skulle mycket hellre träffa vänner i skolan hela dagarne och sedan vara upptagen med bågon uppsats på kvällarna. Dessutom så skulle det göra så att man skutade skolan ett helt år tidigare och kan ge sig ut i världen istället.
 
Fjollig bild, men jag vill att mina bilder ska matcha min personlighet!
 
 

Mer bakning,

Gissa vad jag har haft för mig ikväll? Mer bakning! Jag har bakat var dag sen fredags nu, men det är roligt! Och jag är inte ett dugg sugen på att äta det heller, självklart så provsmakar jag för att se att jag inte råkat ha i salt istället för socker, men jag är inte ett dugg sugen. Idag så blev det 25st cupcakes som imorgon ska levereras till Alfa Laval, hoppas att det smakar säger jag bara!
 

Kaninjakt

Ni ska tro att jag kämpade på gymmet idag, två gånger så kom det fram presoner och kommenterade "du kör hårt", haha! Men jag hade bara en timme på mig, och eftersom att det var ben så ville jag få in två timmars arbete på denna timmen. Jag körde det vanliga, benpress med benen både tätt och brett isär, knäböj med olika bredd på benen och benspark i kabelmaskinen. 8-30 reps på var övning och 4-10 set.
Men nu till det roliga, när jag cyklade hem från gymmet så såg jag det gulligaste på länge. Det var en miniliten kanin, eller en harunge, som sprang omkring och jagade massa kråkor på en gräsplätt. Åhh den var så söt! Och kråkorna var säkert tre gånger så stora som den. Jag skrattade som en galning, tur att det regnade så att ingen kunde se mig, jag har nämligen gjort en pakt med mig själv att inte skämma ut mig själv framför folk de kommande månaderna...
 
Jag har gått upp ett kilo föresten, jag kan dock inte se det, men någonstans är det! Score!

Skratt i gräset

När gästerna hade gått så hoppade jag på cykeln och begav mig till gymmet för ett benpass. Men när jag väl kom dit så insåg jag att gymmet är stängt efter ett på lördagar. Men jag vände på det och ringde pojkvännen så att han kunde komma och träffa mig. Vi satt i gräset och skrattade tills vi grina och nu är vi hemma hos mig och kollar på How I Met Your Mother.


Puppy cupcakes

Gäster idag igen, vilket för mig betyder "fram med spritsarna och gör någonting fint!". Så jag använde min fantasi och gjorde små vovvar, som ser precis ut som min hund! Dock så åt jag ingen, för mig så räckte det gott och väl med den som jag åt igår på 16-års firandet, men gästerna var väldigt nöjda! Och visst är de fina? Man vill nästan hänga upp dem på väggen istället för att äta upp dem.
När bloggen tidigare bara hade fokus på träning så brukade jag inte lägga upp bakinlägg, men det har faktiskt alltid varit ett väldigt stort intresse, trots att jag inte äter det!
 
Ni får gärna gilla "Majkens' bakverk" på Facebook, där kommer jag att lägga upp bilder på cupcakesen som jag gör och ni kommer även att ha möjlighet att köpa dem för runt 20 lappen. 
 

Hälsans kök

Hälsans kök är ett företag som har varit igång väldigt länge, men det var bara en månad sen eller två som jag fick syn på deras produkter i frysdisken. Detta företaget lagar de godaste vegetariska rätterna du kan tänka dig. Det är så smidigt att bara ta fram maten ur frysen och lägga den på spisen, det kan jag säga är ovanligt att som kunna göra vegetarian.
Men det som jag tycker är mest imponerande med detta företag är att min bror och pappa gillar deras mat, trots att allt är vegetariskt! De som skrattade åt vegetarisk mat innan och som började snea pannkakor när jag sa att det var ovo-vegetarisk, haha! 
Om du är köttätare men funderar på att bli vegetarian, eller ha en vegetarisk dag i veckan, så rekomenderar jag att du testar deras vego-bullar. De är faktiskt inte min favorit efetrsom att jag tycker att de påminner för mycket om köttbullar i smaken, men du som gillar kött, testa på!
 

Vad bakade jag?

Godmorgon! Inatt så har jag sovit gott kan ni tro. Igår så hade vi släktkalas så jag stannade uppe mycket längre jämfört med vad jag brukar, resulterande i att jag sov som en bebis på moln inatt. Men nu har tuppen galt och jag ska starta dagen, jag tänkte börja med att visa er vad mitt bakprojekt blev, nämligen cupcakes!
De var underbart goda! Men mer än en orkade jag inte, kan i och för sig bero på att jag åt middag bara en timme tidigare, men maffiga var dem! 
Frostingen är vitchokladfluff och kakan är en vanlig vaniljmuffin.
 

Smygtitt på gottigheterna

Ända sedan pojkvännen åkte till jobbet klockan tio så har jag jobbat i köket, +100 kvinnopoäng! (märks det att jag inte tycker att det är något fel på könsideal?) Igår så köpte jag med mig massor av socker, mjöl, florsocker, och allt onyttigt som du kan tänka dig! 
Här kommer en liten smygtitt på vad jag ska göra med detta.
 
 
 
Hmm... Vad ska detta bli?
 

Nyttig och god middag på fem minuter

Idag så stack jag till gymmet senare än vad jag brukar, och kom därför inte hem förens vid halv tio för att äta middag. När jag kom till gymmet så träffade jag en av mina favorit träningskompisar, han får mig alltid att pressa till det yttersta och efter ett pass med honom så har jag alltid en rejäl träningsvärk. Vi körde axlar och han lärde mig lite om vilka övningar som är bäst och vad man ska göra för att få kvinnliga och inte för kantiga axlar, jag kommer självklart dela med mit om detta till er när jag har en kamera att fotografera övningarna med.
 
Till middag så åt jag en fantastiskt fransk omelett med sallad. Jag lärde mig i helgen att man ska blanda äggen med kokt vatten istället för kallt, och herre jisses vilken skillnad det gjorde. När jag gör omelett så tar jag tre ägg, tre matskedar kokat vatten, salt och peppar. Sen så steker jag den på hög värme i lite kokosolja. En nyttig och god middag på fem minuter alltså.
 
 

En annorlunda matkasse.

Vid lunchtid så mötte jag upp en av mina bästa vänner för lunch inne i stan, vi hann snacka av oss som vi alltid gör och vid tre så tog hon bussen till sin pojkvän. Jag gick till Ica för att handla, men matkassen såg inte ut som den brukar, utan på inköpslistan idag så fanns socker, smör, choklad, florsocker, och allt annat onyttigt som ni kan tänka er! Jag ska nämligen ha mitt släktkalas imorgon och då bjuds det på godsaker. Men vad det blir får ni se imorgon, kul kommer det att bli i alla fall.


Före- och efterbilder

Nu har jag lyft vikter i ungefär ett halvår. Jag får var vecka kommentarer som "Varför vill du gå upp i vikt?", "Varför tränar du så mycket när du redan är smal?", osv. Det är precis som med vilken sport som helst, man gör det inte ändast för att bli smal, utan för att man älskar det. Känslan när endorfinerna går igenom ens smala kropp i slutet av ett riktigt jobbigt pass är oövervinnlig, när man ser ut som ett riktigt fån påväg hem från gymmet för att man inte kan sluta lé, när man för vart pass kan lyfta tyngre och tyngre, det finns inget bättre! 
Sen självklart så är det lite för utséendet också, jag har ju fått mycket mer kurvor och har inte längre den klassiska, pinnsmala kroppen. Och det är kul att se när man kan börja använda jeans för vuxna eftersom att ens ben nu går i dem.
 
Jag i februari(till höger) och jag nu(vänster).
 
 
Mina ben har ju växt till sig rejält, man ser en liten oblique på sidan nu också.. Mina axlar är ju riktigt rejäla nu jämfört med då och jag behöver innte göra någon pose för att få det att se ut som om jag har en rumpa, tyvärr så hittadde jag ingen bild där jag står normalt...
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tröstdricker underbart té

Jag tog bussen till gymmet idag istället för att cykla eftersom att det regnade så mycket. Synd för det tar tre gånger så lång tid att ta bussen. Väl på gymmet så var jag ganska peppad, alla mina vänner och min pojkvän var där så jag tyckte att det skulle bli jätteroligt!
Men den inställningen förstördes ganska snabbt, det gick skit med träningen rent ut sagt, jag var helt vimsig och gjorde hur många övningar som helst och jag kännde mig lite so första dagen på gymmet. Antagligen så var det för att jag körde mage och ländrygg, inte mina favoritmuskler om man säger så...
 
Men jag tröstdricker lite på mitt supergoda té. Det är Kusmi´s "almond green tea", väldigt dyrt, men också väldigt gott! Jag brukar ha pyttelite (ca ett halvt kryddmått) och det tar verkligen fram smaken! Precis som salt i gröt, att så lite kan göra en så stor skillnad.
 

Nyklippt!

Nu är jag nyklippt och fräsh! Jag har väldigt många men tunna hårstrån, detta gör att mitt hår blir väldigt tungt och lätt smutsigt. Men hon klippte upp det lite lätt så att problemet är inte längre ett problem! 
Pappa tyckte att vi var fjolliga som betalade 400 kr för en klippning, men det är verkligen välspenderade pengar. Min frisörska är verkligen jätteduktig och jag är alltid lika nöjd när jag går ifrån Skult på Mårtenstorget.
Idag så har jag på mig topp från Dagmar, jeans från Esprit, skor från Zara, jacka från Vero Moda och väska som kan köpas på Lundbergs.
 

Mer plats för skorna.

Idag så har jag monterat ihop hyllorna som jag köpte igår, äntligen så får jag plats med mina skor i garderoben! Jag har haft samma skostorlek i fem år nu nämligen så jag har samlat på mig endel under dessa år. Men snart så ska jag rensa ut de som jag inte längre använder, bara för att man kan använda dem betyder det inte att man vill. Jag måste ändå rensa ut mina gamla kläder som ska skickas till Erikshjälpen, så då kan jag lika gärna samla ihop lite skor också!
De röda sandalerna köpte jag i Stockholm på Zara.

Regn och rusk

Idag så regnar det rejält! Jag älskar verkligen regn och rusk, så mysigt! Men idag så måste jag ta mig in till stan för lite ärenden, så inte lika roligt att cykla i  spöregn.
 
 

Jean Paul Gaultier

En av mina väggar har varit helt tom nu när jag har renoverat. Men i Stockholm så köpte jag denna planchen son föreställer en av Jean Paul Gaultiers designer. Han gör så unika och intressanta designer, vi var och såg en av hans utställningar när vi var på arkitektur- och designcentrum (precis bredvid moderna muséet) och det var riktigt snyggt gjort. Om ni är i trakterna så rekomenderar jag att ni svänger förbi.
Den ger rummet mycket mer personlighet tycker jag, en cool detalj som ändrar stilen lite från att vara ett normalt svenssonrum till ett majkenrum. 
 

Rensning bland pappas grejor

Att vara hos min farmor och farfar är nog det bästa för mig nu när jag försöker lägga på mig lite vikt. Under dessa timmarna som vi har varit här så har jag ätit lika mycket som jag gör på tre dagar i vanliga fall!
Jag, pappa och lillebror Thor är här idag för att rensa bland pappas gamla grejor. Mina farföräldrar bor på en herrgård nämligen, så det är lätt hänt att man lastar allt bråte hemma hos dem. I rensningen så har vi hittat lite roliga saker faktiskt. Bland annat en 10-öring, gamla kassetter, bilder på när pappa var student och flipperspelsdelar.
Nu så ska allt kastas. Kläderna skänker vi till en förening i Litauen som några bekanta jobbar med, och även lite till Erikshjälpen. Jag måste också komma ihåg att rensa bland mina kläder så att man kan ge det till välgörenhet nu när man ändå håller på.

En av alla högarna.


Nya hyllor

Jag har äntligen lyckats ta mig till IKEA, jag köpte på mig fyra hyllor, åtta konsoller och två små korgar, allt för 213kr, vilket kap!
Skönt att få det gjort så att jag kan bli klar med renoveringen av garderoben också, jag behöver verkligen mer plats där inne! Trots att klockan var två och det var en tisdag så var det fullt inne på IKEA, känns som om folk borde jobba vid den tiden.


What day? Legday!

Idag så kan ni tro att jag har kämpat på gymmet. Det ver ben idag, mitt favorit pass. Jag vet att måndagar är "internationella bröstdagen", men jag älskar måndagar och lägger därför favoritpasset då också. 
Det blev sumo squats, täta squats, benpress (täta och normala), spark i kabelmaskin och liggande benspark.
 
Detta kommer att kännas imorgon...
 
 

Whosh

Hjälp vad snabbt tiden går! Det känns som om det bara var en halvtimme sedan klockan var tio och jag satt och åt frukost!
Jag har i alla fall fått endel gjort idag. Fixat med bloggdesign till en vän, fått hem mitt betyg i MA1C, registrerat mitt nya busskort. Jag har också tagit en dusch i min nya jelly. Nej, inte sån man äter, utan en tvål från Lush! Detta är någonting som jag har gått och trånat efter hur länge som helst, så nu när jag var i Stockholm så fick denna jelly äntligen följa med hem. 
För er som inte vet vad en jelly är så kan jag berätta att det är en duschtvål som har samma konsistens som gelé, den lämnar en tunn hinna på krppen efter att man har duschat så att man inte blir torr och är helt fri från konstgjorda ämnen. Jag skar upp min i små kuber, ca 5mm sida. Hälften av kuberna la jag på ett fat bredvid duschen och den andra halvan la jag in i frysen. När jag duschar så tar jag helt enkelt fram en kub och tvålar in mig, supersmidigt!
Jag valde Whosh, en citrusdoftande blå jelly.
 

Vind eller åska?

Igår så kom vi hem från Stockholm. För att vara ärlig så längtade jag hem rett rejält när vi va där, borta bra med hemma bäst som man brukar säga.
I morse vid sex tiden så ville hunden kissa så jag tog ut honom på en långrunda upp mot Östra torn, kanske inte speciellt intressant. Men vad som är mer intressant är vad jag såg när jag kom utanför dörren... Vårt gamla äppelträd har delats på mitten! Om det är åska, vind, eller bara av ålder har jag ingen aning om, men lite ballt är det ändå med ett "spökträd" i trädgården. Nu hoppas jag bara att vi kan ta ner resterande delar snabbt, jag har nämligen en liten inredningsidé om vad jag ska göra med stammen.
 

Vaktombyte

Vid tolvslaget så befann vi oss utanför det kungliga slottet för att se vaktombytet. När soldaterna kom joggande ut över gården så kunde jag knappt hålla mig för skratt, nu förstår jag varför vi skåningar tycker stockholmare är fjolliga!

Jag undrar ifall soldaterna också tycker det eller om de verkligen tar sitt jobb på fullaste allvar och ser det som om de tjänar landet. Jag kan tänka mig att första dagen på jobbet är riktigt rolig, hoppa omkring och ropa "haj!" samtidigt som hundratals människor kollar på en.

Bilderna ligger på kameran, men vi var på gamla stan också!


Uppsvälld av en fantastisk middag.

Igår så åt jag en enorm middag på drottninghof, bara två minuters gångväg från hotellet. Jag beställde in canneloni med ost och spenat som serverades med en god tomatsås. Jag orkade dock bara äta upp två av bitarna, men sen kom jag på att jag måste gå upp sju kilo i vikt så jag skyndade mig att äta upp den sista biten också innan magen märkte något. Haha, och sen var jag uppsvälld kan ni tro! Min mage blev tre gånger större än vanligt, och lite av det är kvar nu på morgonen också märkte jag..


Abba museet

Mamma, pappa och lillebror åkte till ABBA-museet för några timmar sedan. Jag stannade däremot i stan och kollade runt i lite fler affärer, jag kunde inte hitta det bälte jag har letat efter men däremot så hittade jag ett underbart té!
I vanliga fall så köper jag inte téer från Kusmi då de är dyra som guld, men detta luktade som himmelen så jag köpte ett litet minipack, 49 spänn för det lilla!?

Men tillbaka till ABBA museet, trots att jag inte gick så tycker jag att de fyra artisterna är riktigt imponerande. Tänk att komma ifrån lilla Sverige och spela på barer runt om i landet, och ändå lyckas bli ett av världens mest kända band, a en film och ett museum tillägnat åt sig. Det visar att allt är möjligt.


Bor på PUB

Vi landade i Stockholm halv nio och sen dess så har jag shoppat. Jag har fått med mig det mesta av det jag behöver nu, men jag visar den när jag kommer hem.
Vi bor inne i köpcentret PUB, vilket är sjukt smidigt för man behöver bara gå utanför dörren om man vill ta en fika eller så.

Utanför vårt fönster, så centralt!


Så undviker du en stor och manlig mage

Idag så kände jag bara för att ha en hemmadag. Inte behöva träffa för många människor och behöva vara social, utan bara kunna vara hemma med min familj. 
MEN, det betyder inte att jag ska skita i träningen. nej nej, det går lika bra att träna hemmifrån. Så jag körde mina tre favoritövningar för mage här hemma (benlyft, sit-ups och plankan).
När jag tränar mage så brukar jag fokusera på de raka magmusklerna (De som bildar ett sixpack). Detta är för att precis somnär du tränar ben eller armar så kommer magen växa om du får allt för stora magmuskler, och om du då tränar de snea magmusklerna så kommer du få en väldigt rak och (enlig mig) manlig mage utan speciellt mycket kurvor.
En typisk tjej som tränar mycket snea magmuskler, dock så måste jag ge henne cred för hur duktig och hängiven hon är med träningen.
 
 
Helt ärligt så är detta första magpasset som jag har gjort på över två månader, och det har faktiskt gjort att jag har tappat några centimeter i midjemått. Men framöver så kommer jag att träna min mage en gång i veckan, för att behålla min hållning.
En bild som jag la upp på Instagram direkt när jag var klar med träningen.
 
 

Vikten förändras åt fel håll

Jag gick ner i källaren och skulle väga mig i morse för att se om jag hade kommit lite närmre 60-talet. Men kan ni gissa vad som istället händer? Jag har gått ner 3kg! 
Jag vet att jag inte borde bry mig om det, men gud vad frustrerad jag blir! Själv tycker jag att jag äter som en häst, men sen så kommer metabolismen i vägen och säger "skulle inte tro det, syrran".
Så nu de kommande månaderna så ska jag ta till med hårdhanskarna, det ska bli 60!
 
 
Jag åt pannkakor till lunch, i vanliga fall så brukar jag inte äta vitt mjöl då det egentligen inte ger kroppen någonting förutom kalorier, men det är ju precis det som jag behöver just nu.
 
På pannkakorna så smetade jag på denna "chokladkräm". Gjord på en mixad banan och en rejäl sked med kakao.
 

Förbereder mig för Stockholm

Jag avslutade mitt projekt med pinerest och började göra det som jag egentligen behövde göra idag- packa.

Jag åker nämligen till Tjockhult imorgon (aka Stockholm). Det är faktiskt allra första gången som jag är där, boträknat från den gången då jag bytte tåg hem ifrån skidsemestern i Åre. Jag har försökt att inte packa allt för mycket då jag har för plan att shoppa endel när jag är där. Skor, fat, kjortor och ett bälte är det som står på inköpslistan. Sen så brukar det slinka med lite andra grejor också, och det är nästan det roligaste tycker jag!
 
Datorn följer däremot inte med upp, så i helgen så kommer bilderna att vara tagna från mobilen och kvaliten på inläggen kommer att vara lite halvkass. Jag kommer inte heller att länka till facebook lika mycket som jag gör nu, så ni får komma ihåg att titta in ändå.
 

Mål för hösten

Tänkte skriva upp mina mål för i höst, både personliga och icke-personliga.
 
Väga 60kg, i början av året så vägde jag 47, jag vill öka så att jag är uppe i 60. Jag vill även att min fettprocent ska öka då jag har börjat tycka att det är mer och mer snyggt (och mysigt) när man har lite hull på magen. Dessutom så frös jag ihjäl förra vintern med tanke på att jag hade mindre underhudsfett än en myra.
 
♥ Lära känna massor av nytt folk, detta kommer antagligen inte att vara speciellt svårt med tanke på att jag börjar en helt ny skola, men det ska bli väldigt roligt faktiskt och jag är inte ett dug nervös.
 
♥ Komma igång med mitt projekt, jag förväntar mig inte att det kommer att vara uppe och drivas, men jag vill skaffa ig kontakter och bolla med idéer åtminståne. Jag har redan skickat iväg lite mail till förebilder och bett dem om tips, så vi får se hur det går.
 
♥ Vara glamorös, jag har tidigare inte haft ork att fixa mig var dag och jag har kommit utan smink och håret i en hästsvans till skolan då och då innan. Men nu är det slut med det! Jag tyckar att det är ett tecken på respekt när man klär upp sig lite för att träffa andra människor.
 
♥ Inviga en ny familjemedlem, mer får ni inte veta.
 
 


Pinterest

Nu regnar det som bara den i Lund. Åskar gör det också! Tro det eller ej men ända sedan jag var liten så har regn och åska varit mitt favoritväder, särskilt när det är lite milt ute samtidigt. Jag tycker att det är så mysigt att kura ihop mig med en filt och en kopp té ute på altanen och hålla utkik efter blixtrarna. 
 
Men filtar och té har ingenting med att göra vad jag gör just nu. För enda sedan jag vaknade i morse klockan halv åtta så har jag försökt få den där j*vla Pinterest att fungera, men det verkar vara så nära omöjligt man kan komma. Jag vill helt enkelt ha en liten bild som kommer på mina bilder när ni scrollar över dem så att ni kan pinna dem utan några större problem. 
 
Jag har i alla fall fått lite vettiga saker gjort, som ni kan se så har utséendet på bloggen ändrats lite. Jag har flyttat på "om mig" baren och skrivit om den, kategorierna har också bytt plats. Jag är inte helt 100% nöjd med "om mig" barens position, men jag får försöka fixa det lite senare..
 
 

Läsning

Jag har mest gått omkring och vandrat idag, inte alls roligt om man frågar mig!
Jag har fått lite mail utskickade och haft lite idésprutor, men inget annat.
Men sånna dagar behövs nog också ibland, men det är roligare när man springer omkring och gör ärenden.

Jag ligger just nu och läser i sängen, jag håller nu på med boken Lolita, skriven av Nabokov, väldigt bra skriven faktiskt, trots att den är översatt. I vanliga fall så försöker jag att köpa böcker på dess orginalspråk då jag tycker att man lättare kommer in i dem då, men orginalspråket för Lolita är franska, tough luck.


Träna rätt

Detta är ett inlägg som jag verkligen tycker att ni ska ta till er, man kan spendera hur många timmar som helst med att kolla in YouTube videor över vilka övninga som tränar triceps, man kan kolla google, bloggar, köpa böcker, men det kommer ändå inte göra en jättestor skillnad när du väl kommer till gymmet. 
Man brukar säga att man måste ha gymmat i fem år för att verkligen förstå vad man håller på med, men om man anställer en PT så kan man dra ner det till bara några månader. Men vad gör man då om man inte har råd med en PT? Det kostar ju trots allt nästan 20 000!
Jag ska dela med mig av mina bästa tips på hur du lyckas på gymmet.
 
♥ Våga fråga.
De där läskiga stora killarna som lyfter 300kg i bänkpress och gör monsterljud ifrån sig, de är faktiskt inte lika läskiga som de ser ut... För ungefär en månad sedan så vågade jag först ta kontakt med dem och jag kan lova er, på denna månaden så har jag lärt mig mer än vad jag annars skulle gjort på ett år! 
 
♥ Släng böckerna...
och testa själv! Istället för att läsa eller höra någonstans hur man tränar en viss muskel, åk till gymmet, testa en övning och kör på bara den stenhårt, och kolla var du har träningsvärk dagen efter. 
 
♥ Lasta inte på ett ton.
Ok, kanse inte ett ton, men ärligt talat. Jag ser varje dag killar på gymmet (kännda som "fågelungarna") som tar ALDELES för mycket vikter. Börja lätt, på många övningar så kan jag ta dubbelt så hög vikt än vad jag gör. Anledningen till att jag inte kör fullt ut är för att då börjar jag jobba mer med andra muskler, jag håller inte helt rätt position, skaderisken är större och i slutändan så kommer mina muskler ändå inte bli starkare om jag kör på det sättet. 
 
♥ Ha en bra spotter.
Om du ändå vill lasta på fullt ut och se vad du är kapabel till så se till att göra det med en spotter. En spotter är någon som hjälper dig med vikterna ifall du skulle behöva lite extra hjälp, eller bara om du vill vara på den fäkra sidan. Med övningar som knäböj och bänkpress så kan du använda dig av smith-maskinen, det brukar jag göra om jag inte hittar någon på gymmet. Men se till att välja en bra spotter! Och då menar jag inte din jämngamle klasskompis som har tränat i en månad längre än dig, för då kan jag lova att det bara är en tidsfråga innan du skadar dig. En spotter ska kunna hjälpa dig att lyfta bort hela vikten ifall det skulle behövas.
 


Lunch på Tatung

Min pojkvän fick i sommar jobb på Tatung. Idag så har han jobbat där i 1,5 vecka så jag tyckte att det var dax att åka dit. Jag, pappa och lillebror tog alltså cyklarna och körde dit vid halv två för en stor lunch (jag antar att jag inte är den ända som har märkt hur mycket mat de lastar upp?).
Egentligen så är jag inte att speciellt stort fan av asiatisk mat, men det var kul att se killen "in buisness" så att säga.

topp från Noa Noa, shorts från ONLY


Nytt projekt igång

Igår så startade jag ett nytt projekt. Jag kan inte än berätta vad det är jag kommer att göra, men till hösten så kommer det att vara öppet för allmänheten och självklart kommer jag att dela med mig till er när det blir dax.
Det kommer att vara mycket jobb, men vid det här laget har väll ni har lärt er att jag bara tycker att det är kul.

Söt bild på mig och Timothy när vi var på stranden.


Jag älskar Blocket.

Nu har jag äntligen fått bort den jäkla sängen. Den har sedan början av mitt renoveringsprojekt (ungefär tre veckor) stått och tagit plats i vardagsrummet. Men idag så la pappa ut den på blocket, bara för att se om den skulle gå och sälja, bara några minuter senare så är den såld! Supersmidigt!
Så nu har vi varit i Värpinge och lämnat den tillsammans med två byråar, för pengarna så kan vi köpa en lyxlunch när vi är i Stockholm i helgen.


Bicep och axlar

Idag så tränade jag äxlar och bicep, enlig mig veckans jobbigaste pass. När jag kör ben så kan jag bara lasta på vad som känns som hur mycket som helst, men när jag istället kör axlar och bicep så klarar jag knappt en tiondel av de vikterna. Men jag har förbättrat mig, jag har på bara ett par månader dubblat min tyngd på många övningar, så framåt går det!
 
Mina armar för två månader sedan.
 
Mina armar idag.
 
Inte överdrivet stor skillnad, men framförallt på axlarna så ser jag att jag har förbättrats!
 

Mitt rum

Nu har jag satt på sängbenen på min säng och sommarens renoveringsprojekt är officiellt färdigt! Jag har spaklat och slipat väggarna, målat, köpt nya möbler, kastat ut gamla möbler och svettats en hel del.
 
Jag tänkte nu dela med mig med lite bilder från mitt rum, många av grejorna har jag gjort själv och jag kommer under bilderna att beskriva hur.
 
 
Brevhållaren gjorde jag genom att ta en hårklämma som jag drog av tänderna på.
 
Vi hade kvar massor av brädor från när vi först byggde huset för åtta år sedan. Dessa brädorna använde jag för att göra fönsterbrädet. Jag tog två brädor, mätte hur bred jag ville ha fönsterbrädet, sågade av brädorna vid den längden. Sen så mätte jag hur långt jag ville ha fönsterbrädet och sågade ut två brädor på den längden. Jag slipade ner båda brädor så att de känndes som en bebisrumpa, och skruvade fast de långa brädorna i de korta. Jag borrade varsitt hål i de korta brädorna och fäste dem i elementet.
 
 
 
 
 

Sandaler, lyx-budget.

Förra sommaren så såg jag en tjej som hade på sig underbart snygga skor, sen dess så har jag gått och trånat efter dem. 
Ni har säket sett dem förut, speciellt hos Zara som har sålt dem lite till och från nu i ett par år. Det är självklart de högklackade sandalerna som inte har någon "sida". 
Det som är bra med dessa skor är att de passar till de mesta då de inte tar speciellt mycket plats. I våras så var det skorna med ett litet ankelband som var hetast, men när man kollar runt nu så ser man ofta ett lite tjockare spänne. 
 
Lyx.
 
 
 
 
1. Jimmy Choo, 5050kr   2. Gianvito Rossi, 4960kr   3. Charlotte Olympia, 7300kr
 
 
Budget.
 
 
 
 
 
1. Asos.com, 200kr       2. Zara, 680kr   3. Zara, 400kr
 
 
 
 
 
 

Ny Design

Jag har nu en ny header och design, jag kanske småputsar den lite under veckan, men jag är ganska nöjd! Vad tycker ni? Ni får gärna berätta vad ni tycker, vad ni skulle gjort annorlunda, osv. 
Jag tyckte att denna designan passade lite bättre, den är lite mer stilren också. Jag gillar egentligen inte när det är så mycket som händer i en design med hundratals bilder, skrivstilstext, massa smileys, osv. Det duger finfint med en bild, vit bakgrund och mitt namn.
 

Från träningsblogg- till livsstilsblogg.

När jag startade denna bloggen för åtta månader sedan så var jag väldigt insatt i träning och hälsa, hela mitt liv kretsade liksom runt omkring det. Men på sistone så har jag fått många fler intressen, och det har gjort att jag väljer att göra om detta från en hälsa och fitness-blogg, till en livsstilsblogg. 
Detta kommer självklart inte betyda att jag kommer att blogga mindre om min träning då det är en såpass stor del av min livsstil, utan det kommer mer betyda att jag bloggar om andra saker också. Jag kommer helt enkelt att bredda mina vingar. Kanske så kommer jag förlora några läsare, kanske så kommer jag vinna några,självklart så hoppas jag på det sistnämnda.
 
Så nu kommande vecka så kommer jag ha fullt upp med bloggen, jag kommer att ändra bakgrund och header, kategorier, och mycket mer bloggande framförallt!
 
 
En mysig bild tagen i början utav sommaren.
 

Den ultimata CHAILATTEN för laktosintoleranta.

För några år sedan, precis nar jag var vid den åldern som man fick börja åka till stan själv med sina vänner efter skolan, så åkte jag och mina tre bästa vänner till NOVA. Vi gick och satte oss på Espresso House och beställde en liten fika (gud vad söta vi måste ha sett ut, fyra små 10åringar som tar hand om sina egna pengar, hihi). Min kompis beställde en chailatte, och eftersom att detta var en period då man påverkades mycket av sina vänner så gjorde jag det med. Och herre jisses, det var som himelen i min mun, ni kan förstå hur gott jag tyckte det var eftersom att jag minns det än idag?
Sedan dess så har jag köpt en chailatte var gång jag ska ta en fika, fram tills i julas då jag blev kännslig mot laktos, då började jag beställa en chailatte gjord på soyamjölk istället. Men sen så blev jag ännu mer känslig och började reagera på laktosen som finns i pulvret också!
Så nu, har jag äntigen bryggt ihop den utlimata, 100% laktos och glutenfria, nyttiga chailatten!
 
Du behöver:
♥ en halv kopp vatten
♥ en kardemumma kapsel (eller ett krm mald kardemumma)
♥ en kanelstång
♥ ett krm mald ingefära (eller en bit ingefära)
♥ té (jag rekomenderar chai té eller vanilj té)
♥ en halv kopp soyamjök (annars kan jag tänka mig att det blir aldeles underbart med mandelmjölk)
♥ en tsk honung 
 
Utförande:
Koka upp vattnet i en kastrull, lägg ner kardemumma, kanel och ingefära och låt koka i ungefär fem minuter (desto längre det får koka desto mer smak får du). Häll ner i en kopp och lägg i tépåsen och honungen, låt stå i ytterliggare fem minuter. Ta ut tépåsen och i med soyamjölken, och njut!
 
OBS! Detta recept är helt pruttsäkert.
 

Bröst eller rumpa! ROMPAH!

Idag så är första dagen på året som gymmet inte längre har sina sommartider, vilket betyder att jag i fortsättningen kan träna direkt efter lunch, hurra!
Eftersom att det nästan inte var en själ på gymmet så kunde jag ta riktigt mycket plats och köra på för fullt på mitt rumppass, och när jag tog min powerwalk hem, då värkte det kan jag säga.

Kanske inte världens kvinnligaste ansikte efter träningen, men kolla in den tjejens rumpa!


Biokväll

Min pojkvän fick i födelsedagspresent att gå på bio med mig av min pappa. Han hade nämnt att han gärna ville se "känn ingen sorg", så det var precis vad vi såg!
En helt ok film, jag gillar att den var baserad på Håkans låtar, jag hörde också att det var en sann historia om hans liv, men det är jag lite osäker på, om du är ett Håkan-fan så får du gärna kommentera!

Vi lyxade till det lite med godis också som pojkvännen bjöd på.


Svaga bröst.

Jag är precis hemkommen från gymmet. Det gick inte överdrivet bra idag, antagligen för att jag körde bröst som är min absolut svagaste muskel. Jag tränar nästan aldrig bröst, så egentligen så är det inte så konstigt att jag är svag.. Jag ska börja träna bröst mycket oftare, jag har satt in att jag ska träna bröst på onsdagar tillsammans med triceps, men det blir nog mestadels bröst på onsdagar i alla fall och någon enstaka övning tricep, fram tills jag har blivit lite starkare.

När jag kom hem så slängde jag på lite proteinpannkakor på spisen, jag skulle lägga upp receptet, men det var äckligt så jag struntar i det, haha.


Frukt och bär i överflöd.

Godagens kära vänner.
Morgonen startades med en god fruktsallad och ägg med pojkvännen. Resten av min familj är i sommarstugan så Timothy bor hos mig nu. Jag är nämligen väldigt paranoid av mig och tror att någonting ska hända om jag är själv, så det var snällt av honom att komma.
Nu i slutsommaren så finns det så mycket frukt överallt, idag så plockade jag hallon, äpple och vinbär. I fruktsalladen så hade jag även i en nektarin och körsbär som jag plockade hemma hos min farmor och farfar härom dagen, och mitt i frukosten så kom min granne över och undrade om vi ville ha lite röda vinbär från hennes trädgård, det visar bara att frukt och bär finns i överflöd just nu.
 
 

Grekiska alfabetet.

Jag vaknade upp för första gången i mitt nya rum idag, känns underbart! Det enda som saknas nu är lite hyllor och sängben, men det är snabbt fixat.
Nu är det bara två dryga veckor fram tills att gymnasiet börjar. Det känns som om det var igår som jag gick med mamma till mitt klassrum på grundskolan för första gången, då hade vi köpt en rosa liten ryggsäck och ett block med matchande pennor, och det är nu nästan tio år sedan.
Jag är faktiskt inte speciellt nervös, jag brukar nästan aldrig bli det faktiskt, det känns mer som om det kommer bli riktigt roligt och att gymnasietiden kommer att gå alldeles för snabbt!

Jag har börjar lära mig grekiska alfabetet också, känns som om att man kommer att behöva det någon gång, vare sig det är nu under gymnasiet eller på någon framtida europaresa.

Katten och hunden ville också vara med och plugga, eller bara sova...